Aki pánikbeteg, az mit csinál? Mit jelent, az hogy vki pánikbeteg?
igen az utolsónak van igaza, nekem is ez van néha.
mert kiderült hogy szívritmuszavarom van és néha előjön ez a szívdobogás érzés. már többször kerültem kórházba miatta. meghalni nem lehet benne, csak nagyon nem kellemes.
Tényleg szó szerint pánikol, akaratán kívül. Ha olyan helyzetbe kerül, akkor elkezd fulladni, hányingere lesz, szédül stb, akár el is ájulhat. Mindenkinél változó, hogy mitől alakul ki.
Vannak sima pánik rohamok, amikor még nem beszélünk pánik betegségről, mivel csak 1x-2x alakul ki valakinél. Pánik betegség akkor van, ha ezek a rohamok a mindennapi normális életben akadályoznak valakit.
Én pl. a zárt helyeket, és a tömegközlekedési eszközöket nem bírom. Röhejes, de először akkor tapasztaltam, amikor egy ismerősömet meglátogattam a börtönben, mert kíváncsi voltam, hogy az milyen. :p Teljesen bepánikoltam, hogy nem tudok onnan kimenni, zárva az ajtó, és ablak sincs. Izzadtam, mint egy ló, a szívem meg hevesen vert, fulladtam.
Utána már az autómosóban is így éreztem magam. Utána már a buszon, és bármilyen irodában is, sőt már hányinger is gyötört. Nagyon sz@r érzés, de úgy gondolom, hogy ha az ember tudatosítja magában, hogy ez a baja, akkor sokat javulhat a helyzet. Ma már majdhogynem gond nélkül felszállok egy buszra, bár néha elkezdek fulladni, de akkor mindig eszembe jut, hogy ez hülyeség, és álljak le.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!