Miért van az, hogy Orwell - Állatfarm könyvének a megemlítésére is elkezdek könnyezni?
15 éves lehettem, mikor rábukkantam erre a könyvre. Nem igazán értem, hogy lehettem már akkor olyan szinten, hogy a könyv felénél rájöttem, hogy az állatok azok az ember típusok benne és ez miatt annyira erősen hatott rám a könyv, hogy szinte minden "mélyebb erkölcsi" résznél sírtam, majd a könyv befejezésekor már egész másként láttam a körülöttem lévő embereket. Ez végső soron egy komoly befordulást jelentett visszatekintve. Továbbá akkor még nem volt internet, sőt TV-t is csak heti egyszer-kétszer láttam akkoriban.
Az erős hatást ez azt is mutatja, hogy pontosan vissza tudok emlékezni az adott környezetre az olvasásakor, és arra is mikor befejeztem.
Azóta már rájöttem, hogy nem a "hétköznapi" értelemben vett emberekkel van a gond, hanem a gazdáikkal és jóval mélyebb jelentése is van ennek a kis darabnak, de mégis egyszerűen pusztán elég rágondolnom és elkezdek könnyezni... felnőtt férfiként
Igen, elég korán érő típus lehettél!
Amúgy meg teljesen normális, ha megkönnyezel vagy elszomorodsz akár egy könyvön.
Jól írja a válaszoló előttem, ez nem kóros :)
Én A Legyek urával voltam pontosan így. Magamtól megértettem a szimbólumokat benne 15 évesen, a mai napig nagy hatással van rám a történet. Ennyire nem merültem el benne, mint te az Állatfarmban, de meghatározó élmény volt számomra.
Szerintem nincs veled baj, gondolom frusztrál a világban mindaz, amiről az említett regény szól, ez az, ami nagy hatással van rád mai napig.
22L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!