Miért zavar ennyire, hogy mindannyian hús és vér vagyunk?
Ezért jó kisállatot tartani. Hozzászoksz, hogy hús és vér vagyunk, természetes, hogy életünk egyszer véget ér.
Régen nem volt senkinek ennyire megrázó a halál élménye, hiszen az alacsony várható élettartam miatt mindenki látott már halott ember kiskorában is.
A különbség az, hogy te úgy láthattad azon az oldalon a "hús-vér valót", hogy abban nem volt méltóság. Márpedig a méltóság nagyon sokat lendít a halál elfogadásában. Nem kell hozzá semmilyen hit, csak az, hogy egy halott lényre úgy tekints, mint testre, a lény elsődleges és legnagyobb szolgálatában álló eszközre. Egy test, amely azt a sok csodálatos(és sajnos sok borzalmas) eszmei dolgot fizikai valósággá tudja átalakítani.
Hogy jön a képbe a kisállattartás? Van egy állatod, pl macskád, szereted, ölelgeted, hosszú évek után azonban elfárad, és megpihen. Ekkor elbúcsúztatod, eltemeted, a testét, így fejezed ki tiszteletedet a szeretett lény felé.
Ha autó üti el, és nem éppen szép állapotban "kapod vissza" a testet, akkor is ugyanúgy tudni fogod, hogy ő a te cicád volt, és ezért ugyanolyan tisztelettel kezeled. Így nyerik el a halottak méltóságukat. Ezért fürdetik, öltöztetik a halottakat a temetés-hamvasztás előtt. Mind annak a szertartásnak a része, mellyel búcsúzol, emlékezel, és kifejezed a tiszteletedet.
Mert a hús és vér attól nyer értelmet, hogy mi benne vagyunk, s ha eltávozunk belőle, szeretteink adnak értelmet a hús-vér testünknek.
Vissza kell szerezned az emberek-élőlények felé táplált tisztelet/méltóság érzését, és akkor megnyugszol.
Emberi lényként nehéz elfogadni, hogy valami ennyire egyszerű, és értelmetlen legyen, de nem az, mi adunk neki értelmet.
Beszélgess valakivel erről, segít ha kibeszéled. Nem ismerem az oldalt, de el tudom képzelni, mik vannak rajta. Esetleg lehet valami feldolgozatlan trauma a háttérben, nem tudom. Barát, pszichológus, szülő, valaki akiben megbízol. Bárki segíthet. Ha nem megy, akkor a pazichológus biztos fog tudni valami használhatót mondani.
(A biosz fakt jóóó, szerettem én is! De semmi köze sajnos az ilyenekhez.)
Tegnap értem a Galaxis Útikalauz Stopposoknak ötödik könyvének a végére harmadszor. :D
NE ESS PÁNIKBA :)
Szia!
Az elottem irok leirtak minden lehetseges megoldast szerintem.:)
Akar az elfogadas akar a vallas is segithet.Ha egyik sem segit akkor szakembert javaslok En is.
Csak almok formajaban jonnek ezek elo vagy nappal is?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!