Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Miért zavar ennyire, hogy...

Miért zavar ennyire, hogy mindannyian hús és vér vagyunk?

Figyelt kérdés
A barátaimmal böngészgetés közben valahogy rátévedtünk a Napi Halál blogra,és nagyon nem hagynak nyugodni az ott látottak. Tudom,hogy az élet nem tejszínhabos torta cseresznyével a tetején, meg biosz faktosként nem kellene kiakadnom ennyire,mégsem tudom az érzéseim kontrollálni. Csak néhány képet láttam vmi best of válogatásból,de ki is léptünk onnan a búbánatos francba,azonban az a néhány kép menthetetlenül belémégett. Ez már több hónapja volt. Azóta folyamatos rémálmok gyötörnek,a számomra legfontosabb emberek válnak oszló péppé lelki szemeim előtt. Mivel már nagyon nem merek aludni,most iszonyatos fejgörcseim vannak,a doki meg lónyugtató erősségű fájdalomcsillapítót írt ki,amitől meg szédülök és tompa lettem. Ennyire túlérzékeny lennék? Hogy szabaduljak ettől? Nem akarok ilyen hulladék miatt megőrülni! Kérlek segítsetek!

2014. márc. 18. 00:34
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Ezért jó kisállatot tartani. Hozzászoksz, hogy hús és vér vagyunk, természetes, hogy életünk egyszer véget ér.

Régen nem volt senkinek ennyire megrázó a halál élménye, hiszen az alacsony várható élettartam miatt mindenki látott már halott ember kiskorában is.

A különbség az, hogy te úgy láthattad azon az oldalon a "hús-vér valót", hogy abban nem volt méltóság. Márpedig a méltóság nagyon sokat lendít a halál elfogadásában. Nem kell hozzá semmilyen hit, csak az, hogy egy halott lényre úgy tekints, mint testre, a lény elsődleges és legnagyobb szolgálatában álló eszközre. Egy test, amely azt a sok csodálatos(és sajnos sok borzalmas) eszmei dolgot fizikai valósággá tudja átalakítani.

Hogy jön a képbe a kisállattartás? Van egy állatod, pl macskád, szereted, ölelgeted, hosszú évek után azonban elfárad, és megpihen. Ekkor elbúcsúztatod, eltemeted, a testét, így fejezed ki tiszteletedet a szeretett lény felé.

Ha autó üti el, és nem éppen szép állapotban "kapod vissza" a testet, akkor is ugyanúgy tudni fogod, hogy ő a te cicád volt, és ezért ugyanolyan tisztelettel kezeled. Így nyerik el a halottak méltóságukat. Ezért fürdetik, öltöztetik a halottakat a temetés-hamvasztás előtt. Mind annak a szertartásnak a része, mellyel búcsúzol, emlékezel, és kifejezed a tiszteletedet.

Mert a hús és vér attól nyer értelmet, hogy mi benne vagyunk, s ha eltávozunk belőle, szeretteink adnak értelmet a hús-vér testünknek.

Vissza kell szerezned az emberek-élőlények felé táplált tisztelet/méltóság érzését, és akkor megnyugszol.

Emberi lényként nehéz elfogadni, hogy valami ennyire egyszerű, és értelmetlen legyen, de nem az, mi adunk neki értelmet.

2014. márc. 18. 01:40
 2/9 anonim ***** válasza:

Beszélgess valakivel erről, segít ha kibeszéled. Nem ismerem az oldalt, de el tudom képzelni, mik vannak rajta. Esetleg lehet valami feldolgozatlan trauma a háttérben, nem tudom. Barát, pszichológus, szülő, valaki akiben megbízol. Bárki segíthet. Ha nem megy, akkor a pazichológus biztos fog tudni valami használhatót mondani.

(A biosz fakt jóóó, szerettem én is! De semmi köze sajnos az ilyenekhez.)

2014. márc. 18. 01:41
 3/9 anonim ***** válasza:
engem bár komolytalan, de a Galaxis utikalaúz stopposoknak(szigorúan a könyv) filozófiája segített ki a folyamatos halálfélelembõl.
2014. márc. 18. 08:41
 4/9 anonim ***** válasza:

Tegnap értem a Galaxis Útikalauz Stopposoknak ötödik könyvének a végére harmadszor. :D

NE ESS PÁNIKBA :)

2014. márc. 18. 09:43
 5/9 anonim ***** válasza:
Egyébként elkezdhetnél valamilyen spirituális utat keresni, ha hiszel Istenben, a transzcendentális világban, vagy vonzódsz a misztikum felé úgy általában.
2014. márc. 18. 09:45
 6/9 anonim ***** válasza:

Szia!

Az elottem irok leirtak minden lehetseges megoldast szerintem.:)

Akar az elfogadas akar a vallas is segithet.Ha egyik sem segit akkor szakembert javaslok En is.

Csak almok formajaban jonnek ezek elo vagy nappal is?

2014. márc. 20. 14:34
 7/9 A kérdező kommentje:
Sziasztok! Nagyon megnyugtató volt olvasni a válaszokat,köszönöm. Az 1.válaszoló nagyon beletalált a lényegbe,azt hiszem maga a látott gyalázat és az élet iránt való tisztelet teljes hiánya csapott meg a legjobban. Vidéken élek,vannak kisállataim,és amikor elpusztul valamelyik,megesik hogy én temetem el őket. Persze szomorú vagyok,és gyászolom is kicsit őket,de ennyi. Magam pedig nem tartok nagyon a haláltól,úgy sem tudok majd a pillanatban semmit tenni,ha egyszer eljön. Most azonban azok a szüntelenül bevillanó képek nem hagynak nyugodni,amiket a látottak kiegészítésével küld az agyam. Nagyon zavaró,hogy koncentrálnék az órán,és egyszercsak lepörög egy megállíthatatlan kisfilm,arról,hogyan bántok valakit a teremben. És most jön a legelviselhetetlenebb része:hogy én bántok. Már az álmokkal se az a baj,hogy vér meg csont,jaj de ronda,hanem hogy én kvázi valami tömeggyilkos vagyok mostanában éjjelente,aztán egész nap sikolyok visszhangzanak a fejemben. Nagyon mardos a bűntudat,meg kéne ezektől szabadulni,de még "meggyónni" sincs mit. Szóval most menekülök...magam elől.
2014. márc. 23. 17:42
 8/9 A kérdező kommentje:
És bocsánat a kései komment miatt,elment a net :\
2014. márc. 23. 17:44
 9/9 anonim ***** válasza:
Gondolj bele, Lecternek az az oldal egy kész szakácskönyv lehet :D
2015. ápr. 11. 18:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!