Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mitől lett hirtelen beszédhibám?

Mitől lett hirtelen beszédhibám?

Figyelt kérdés
Észrevettem,hogy kb. már egy hete össze-vissza beszélek tök más mondok mint amit akarok meg néha nem tudom kimondtani a bonyolultabb szavakat bagadozok mitől lehet? a beszédközpontom sérült volna?
2014. márc. 6. 19:13
 1/3 anonim ***** válasza:

mitől sérült volna? ért valamilyen trauma?

nekem is szokott ilyen lenni,amikor nagyon fáradt vagyok(jön a tavasz,szedj vitaminokat)

2014. márc. 6. 19:15
 2/3 anonim ***** válasza:
Traumás behatásokra történhet, baleset, agyvérzés, agyrázkódás. Ha 80 éves vagy, bármi okozhatja. Ha 10-15 akkor még előbukkanhatnak feljődési rendellenességek. Ha egyik sem, talán pszihológiai dolog lesz, de az magától nem szokott. Valami csak kiváltotta.
2014. márc. 6. 19:21
 3/3 anonim válasza:
100%
velem akkor van ilyen, ha sokáig nem beszélgetek. munkámból kifolyólag 20-30 percet tudok maximum beszélgetni, a szünetekben. ha hétvégén itthon esz a fene, akkor bizony a gép előtt ülök. ezután veszem észre magamon, hogy nem úgy kommunikálok, ahogy szoktam. nem tudok hosszú mondatokat végig mondani anélkül, hogy belegabalyodnék, bonyolultabb szavaknál dadogok. egyébként kifejezetten jó beszédkészségem van, nyelvtörőkben is kiemelkedően teljesítek mindig. olyan ez is mint minden más: gyakorolni kell. szóval ha teheted beszélgess minél többet.
2014. márc. 14. 17:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!