Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mennyi ideig tarthatnak bent...

Mennyi ideig tarthatnak bent valakit a pszichiátrián, ha nyugtatókat szedett be és öngyilkossági kísérletet vallott be később?

Figyelt kérdés
Ha később kitisztul a tudata és haza akar menni saját felelősségére akkor is bent tarthatják?
2014. márc. 2. 13:40
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
33%
nézd, lehet legalább elmegy a kedve az önygilkossági kísérletektől, ha tudja, hogy ez vár rá utána :)
2014. márc. 5. 11:06
 12/15 anonim ***** válasza:
100%

Végső soron betegjogi képviselőhöz lehet fordulni,

minden váróteremben ki van biggyesztve az elérhetősége a falon.

Továbbá a pszichiáter is köteles, akár írásban tájékoztatni, hogy kit és miért tart bent.

Ezt követelni kell gyanús esetekben!

A visszaélések gyanúját is el akarják kerülni ezért szabad az út kifelé.

2014. márc. 5. 11:13
 13/15 Eszter1834 válasza:
90%

Szia!

Ugyanez történt velem is, mint a testvéreddel. Nyugtatókat szedtem be. Rögtön bevittek a kórházba, kimosták a gyomrom. Utána átszállítottak Szolnokra, a Hetényi Kórház pszichiátriai osztályára. Én nem nagyon emlékszem hogy ott mit mondhattam, mert kb 3 napig ki voltam ütve. A zárt osztályra vittek. Engem 2 napig tartottak bent, saját felelősségre hagytam el a kórházat. Szerencsétlenségemre 3 hét múlva ismét ott találtam magam. Nagyon sokat ittam és elütött a kocsi. Én nem emlékszem erre sem, de elvileg a kórházban mikor vizsgáltak, azt kiabáltam hogy öljetek meg, meg akarok halni. Az infúziót is kiszaggattam a kezemből. Ezért kerültem vissza. Ekkor 1 hetet töltöttem a pszichiátrián. 3 napot a zárt osztályon, 4 napot a nyílton. Engem a kezelőorvosom nem akart kiengedni a kórházból, mivel szerinte önveszélyes voltam. De rengeteg beszélgetés után, ismét saját felelősségre hazamehettem. Viszont hónapokig pszichológushoz kellett járnom.

Én megmondom őszintén, a pszichiátria miatt mondtam le az öngyilkossági szándékomról. Nem azért, mert olyan rendesek és kedvesek voltam.... Épp ellenkezőleg. Bennem iszonyú mély nyomott hagyott, mikor felébredtem a zárt osztályon, fogalmam sem volt hol vagyok és mi történt. Az ápolók meg sem próbáltak megnyugtatni, annyit mondtak, ha nem hagyom abba a sírást, kikötnek egy székhez és ott hagynak, amíg meg nem nyugszom... Olyan emberek közé raktak, akik nem csak magukra, de másokra is veszélyesek voltak. Én úgymond "kispályás" voltam mellettük.

A lényeg az, ha az orvos azt látja hogy megbánta amit tett, és hajlandó a gyógyulás felé lépéseket tenni, saját felelősségre ki fogja engedni!!

Jobbulást kívánok, sok erőt és kitartást!!!

Eszter

2014. márc. 6. 22:28
 14/15 anonim ***** válasza:
Ha bűncselekményt követett el nem tudja arra ráfogni, hogy pszichiátriai eset.
2015. ápr. 5. 12:31
 15/15 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező!

Nálunk pont a fordítottja. Lányom többször követett el magán öngyilkossági kísérletet, még is 1 hónap után ki akarják rakni. 2 hetet volt zárton, most nyílton van, borzasztó állapotban van, de még is azt akarják, hogy ápr 28-án kijöjjön, pedig minden nap meg akar halni...

Remélem a tesód helyrejött!

2015. ápr. 11. 20:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!