Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Miért írt fel az orvos figyele...

Miért írt fel az orvos figyelemzavarra cipralexet?

Figyelt kérdés
voltam orvosnál és teljesen egyértelmu, hogy figyelemzavarom van erre felírt cipralexet, ami antidepresszáns és nincs szorongásos depresszióm meg ilyenek. most szedjem vagy ne? miért nem ritalint írt?
2014. febr. 27. 18:41
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező!

Ha megfogadod a tanácsot és elmész egy harmadik orvoshoz, őneki el kell mondanod, hogy te már két orvost megjártál, és egyikük gyógyszere sem felelt meg neked. Gondolod bármelyik pszichiáter neked rendelésre fog felírn gyógyszert?

Bocsáss meg, hogy megkérdezem: az első orvos miért nem volt hajlandó foglalkozni veled? Elég fura dolog ez.

2014. febr. 27. 22:13
 12/16 A kérdező kommentje:

szerintem visszakéreckedek az előzőhöz, hátha, vagy majd keresek egy újat, mert ilyen tunetekkel inkább kihagyom, meg sokaknál hízást is okoz elvileg...

depresszióm nincsen. érzelmileg labilis személyiség zavart állapított meg az előző doktor, aki ehhez irányított, de nem tudom azért van-e ADD-m, csak azt hogy a tanulás semennyire sem megy, mindent elfelejtek, elhagyok, mindennap szenvedek mert nem tudok odafigyelni semmire, bármennyire is akarok stb

2014. febr. 27. 22:16
 13/16 anonim ***** válasza:

ritalin csak gyermekpszichiáter írhat fel törvényesen! Amúgy lehet hogy ez a cipralex a serkentő antidepresszánsok közé sorolható tehát jó a figyelemzavarra is.

Szedd be ha nem használ majd ír fel másik antidepresszánst a pszichiátered szerintem

2014. febr. 28. 11:11
 14/16 A kérdező kommentje:
de nekem nem kell másik antidepresszáns, egyáltalán nem kell antidepresszáns mivel nincs olyan betegségem, amire antidepresszáns vagy nyugtató vagy hasonló kéne. amúgy ma reggel bevettem egy fél cipralexet nem hogy odafigyelni nemtudtam semmire, de kb azt se tudtam melyik bolygón vagyok, olyan voltam, mint egy zombi, teljesen belassultam aztán aludtam tőle hat órát és most ébredtem fel.
2014. febr. 28. 16:19
 15/16 anonim ***** válasza:

"A kérdező kommentje:

de nekem nem kell másik antidepresszáns, egyáltalán nem kell"

Persze, mert te a ritalinra vagy rákattanva. Az első orvos is ezért nem írja föl neked, meg a második sem. A harmadik sem fogja...szal ezért a cipralex.

2014. márc. 1. 12:30
 16/16 anonim ***** válasza:

utólag kérdezném, beszedted? Volt vmi látszata?

Amúgy szokás antidepivel, sőt halottam már új antipszihotikumrol is adhd-re, szal nem kellet volna ennyire meglepődni.

SSRI bevett szokás adhd-re, főleg felnőtteknél, ahol a ritalin nem jöhet szóba.

Tehát neked segített??

2014. márc. 2. 22:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!