Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Miért írt fel az orvos figyele...

Miért írt fel az orvos figyelemzavarra cipralexet?

Figyelt kérdés
voltam orvosnál és teljesen egyértelmu, hogy figyelemzavarom van erre felírt cipralexet, ami antidepresszáns és nincs szorongásos depresszióm meg ilyenek. most szedjem vagy ne? miért nem ritalint írt?
2014. febr. 27. 18:41
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
Ritalinhoz nem értek, de Cipralexet már szedtem. Köze nincs a figyelemzavarhoz... Szerotonin visszavétel-gátló... Ne szedd be, mert ha nincs semmi bajod a figyelemzavaron kívül, majd fogok okozni, a mellékhatások által.
2014. febr. 27. 18:43
 2/16 Bárzsing ***** válasza:
Figyelemzavar sok mindent takarhat, lehet szorongás vagy depresszió miatt is. Nem magyarázta el az orvos, hogy miért írta fel? Kérdezd meg tőle.
2014. febr. 27. 18:49
 3/16 A kérdező kommentje:
hát van más is, személyiség zavar, de tényleg nagyon durván figyelemzavarom van, ez a fő baj nem csak "kicsit szétszórtabb vagyok az átlagnál" hanem tényleg már kb elviselhetetlen... és ilyen szorongás meg pánikrohamok ilyenjeim nincsenek...
2014. febr. 27. 18:50
 4/16 A kérdező kommentje:
azt mondta menjek vissza egy hónap múlva...... addig meg szedjem ezt és próbáljak meg odafigyelni
2014. febr. 27. 18:50
 5/16 anonim ***** válasza:
100%

# 4:

A magyar egészségügy Hölgyeim és Uraim...

2014. febr. 27. 20:16
 6/16 anonim ***** válasza:
0%

Azért merész dolog felülbírálni egy pszichiáter szakértelmét, és az általa felírt gyógyszerét, tanulatlan, a beteget, és a betegséget nem ismerő személy részéről.

Kérdező: itt felelőssége csak az orvosnak, és neked van. Ilyen esetben még csak tanácsot sem kell kérned senkitől. Vagy elfogadod az orvos szakértelmét, vagy elutasítod. A saját felelőségedre

2014. febr. 27. 20:25
 7/16 A kérdező kommentje:
jó hát lehet nem végeztem orvosi egyetemet, de a betegtájékoztató szorongásról, depresszióról, generált szorongásról, mániás depresszióról, pánikbetegségről ír, valamit biztos kihagytam, de nekem egyik sincs, hanem figyelemzavarom van amire nem hiszem, hogy az antidepresszáns lenne a megoldás... szerintem ehhez nem kell olyan nagy ész
2014. febr. 27. 21:40
 8/16 anonim ***** válasza:

# 7:

Igazából a figyelemzavar egy tünet, nem betegség. Azok amiket pedig felsoroltál inkább betegség kategóriába tartoznak. Ettől függetlenül normális kivizsgálás nélkül egy igencsak káros gyógyszert felírni az orvos által erős felelőtlenség szerintem...

2014. febr. 27. 21:42
 9/16 A kérdező kommentje:

igen, ráadásul most voltam nála először, mert akihez mentem előzőleg átirányított hozzá, mert azt mondta nem vállal, de ő szerintem sokkal jobb volt.

csak olvasgatok itt cipralexről, meg mindenhol és ezt pánikosok meg depressziósok szedik én nekem meg egyáltalán nincs pánik rohamom soha nem is volt. figyelemzavarra ritalint írnak épp ezért nem is értem a dolgot.

2014. febr. 27. 21:59
 10/16 anonim ***** válasza:

Én mint már mondtam korábban, szedtem ezt a szart. Depressziós vagyok, szociális fóbiás és szorongok. A mellékhatások olyan erősek voltak, hogy másfél hónap után nem bírtam és letettem. Utána érdekes módon voltak elvonási tüneteim is, amik részben nem állandóan jelentkeztek, hanem csak időközönként. Dühkitörések, érzelmi egyhangúság, vizeletürítési problémák, ideges ásítás és alapvető idegesség, libidó problémák...

Szóval még egyszer nyomatékosan megkérlek, hogy jól gondold át, hogy beszeded-e és ha véletlenül lenne másik orvos a közeledben, próbálj inkább elmenni hozzá is. Tény, hogy a depressziónak tünete a figyelemzavar, de nem kéne egyből a nehéztüzérséget bevetni...

2014. febr. 27. 22:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!