Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Miért nem tudok elaludni?

Miért nem tudok elaludni?

Figyelt kérdés
Nem is tudom már mikor kezdődött, de egyre súlyosabbá vált az évek során. Talán azzal, hogy a facebook a telefonomon is meglett, így szerettem ágyból írogatni. Egyre tovább és tovább maradtam fent, de hajnali 1-nél sosem tovább. Vége lett az expárommal, és virrasztgattam sokat, hatalmas szomorúsággal teli 1 évembe telt, mire túlléptem rajta. Azóta már ott tartok, hogy simán képes volnék hajnali 4-ig is fent lenni. Az egyetlen problémám az, hogy hiába fekszem le korán, órákig forgolódom. Most is, reggel 7kor kéne kelnem, most van 3:24, de már fogalmam sincs mit csináljak. 2 órán át forgolódtam az ágyban! És bár hányszor, ha korán fekszem le, mindig forgolódom csak.... Semmi sem altat el. Megszoktam továbbá azt is, hogy zajra alszom el, pl beteszek valamilyen dokumentumfilmet ami érdekel telefonról, és azt hallgatom ... Már kettőt meg is hallgattam ma. Mi a franc lehet velem? Elképzelhető, hogy felborítottam az alvásrendemet, és nem fér bele az, ha néha korán kell lefeküdnöm? Hogy tudom visszaállítani az alvásrendemet?
2014. febr. 26. 03:25
 1/5 anonim ***** válasza:

Üdv!

Hát így első blikkre több híbát is vétesz.

Első, ami biztos, hogy a bioritmusod egyszerüen elvan csűszva. Egy pénteki napon ajánlom, hogy ne aludj egész éjszaka, fáraszd le magad, és este feküdj le, akkor nyilván könnyen elfogsz tudni aludni. Kelj időben, ne túl későn.

Következő, lefekvés előtt ne internetezz, ne telózz, tv-zz, számítógépezz.

A kék fény gátolja a melatonin termelődést az agyban, ami az álmosságért felelős. Ilyen fényt kibocsátanak ezek a kütyük.

Ezen felül ajánlom a meditácíót, remek stressz és feszültség oldó!

2014. febr. 26. 03:53
 2/5 anonim ***** válasza:

Tényleg az a legfontosabb, hogy amikor aludni akarsz az előtt már valamennyi idővel kapcsold ki a gépet.

Esetleg próbálj melatonint szedni amíg vissza állsz. Ezt szokták jetlagnél is.

2014. febr. 26. 18:05
 3/5 anonim ***** válasza:
nap közbeni sport is segít elaludni.
2014. febr. 26. 18:06
 4/5 A kérdező kommentje:
köszönöm
2014. febr. 26. 20:32
 5/5 habsburg válasza:

Ne használj semmi elektromos kütyüt alvás előtt. Nekem segít a citromfűlevéltea egy kis mézzel és tejjel. Egy esti séta a friss levegőn is jót tehet.

Ha már mindent próbáltál és semmi, akkor viszont fordulj orvoshoz (pszichiáter). Nekem is így kezdődött, aztán a végén már egyáltalán nem aludtam. Azóta egy halálközeli élménnyel lettem gazdagabb.

2014. febr. 27. 12:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!