Miért nem tudok elaludni?
Üdv!
Hát így első blikkre több híbát is vétesz.
Első, ami biztos, hogy a bioritmusod egyszerüen elvan csűszva. Egy pénteki napon ajánlom, hogy ne aludj egész éjszaka, fáraszd le magad, és este feküdj le, akkor nyilván könnyen elfogsz tudni aludni. Kelj időben, ne túl későn.
Következő, lefekvés előtt ne internetezz, ne telózz, tv-zz, számítógépezz.
A kék fény gátolja a melatonin termelődést az agyban, ami az álmosságért felelős. Ilyen fényt kibocsátanak ezek a kütyük.
Ezen felül ajánlom a meditácíót, remek stressz és feszültség oldó!
Tényleg az a legfontosabb, hogy amikor aludni akarsz az előtt már valamennyi idővel kapcsold ki a gépet.
Esetleg próbálj melatonint szedni amíg vissza állsz. Ezt szokták jetlagnél is.
Ne használj semmi elektromos kütyüt alvás előtt. Nekem segít a citromfűlevéltea egy kis mézzel és tejjel. Egy esti séta a friss levegőn is jót tehet.
Ha már mindent próbáltál és semmi, akkor viszont fordulj orvoshoz (pszichiáter). Nekem is így kezdődött, aztán a végén már egyáltalán nem aludtam. Azóta egy halálközeli élménnyel lettem gazdagabb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!