Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Miért hallok hangokat és ezek...

Miért hallok hangokat és ezek miért vannak?

Figyelt kérdés
Vagdosom magam (tudom nem jó) és ehhez hasonlók. De az utóbbi fél évben-1 évben például ha becsukom a szememet látok dolgokat. De konkrétan mintha megtörténne előttem. Legtöbbször rémisztő dolgokat vagy olyanoktól amiktől szorongok :( Néha hangokat is hallok. Például, hogy valaki a nevemet mondja (ezt csak ritkán), vagy hogy valaki rálép egy üvegre vagy papírra. Vagy például néha azt, hogy kint beszélnek (de senki nincs itthon). Nagyon félek a sötétben is egyedül. például mindig azt hiszem hogy akkor valaki néz onnan vagy figyel és megtámad. Néha olyanokat is "látok", hogy valaki kinyitja az ajtómat (picit megmozdul és vissza) de közben nem. De nagyon félek, hogy valaki néz az ablakból és bántani akar. 17 éves lány vagyok, nem nézek horror filmeket. Szorongok, depressziós vagyok. De ezek minek a tünetei lehetnek? érdemes lenne elmondanom a pszichológusnak? ha igen akkor hogyan tegyem? Néha például ha anyukám nincs itthon annyira szorongok mert nem érzem magam biztonságban. Néha akkor sem ha itthon van :(

2014. febr. 9. 19:44
 1/5 anonim válasza:
Menj el orvoshoz! (Pszichologus, pszichiater)
2014. febr. 9. 19:51
 2/5 anonim ***** válasza:
ha jól értelmezem már jársz a szorongásod miatt pszichológushoz... igen mond el neki mindenképp, ő tudja hogy kell kezelnie ezt... ugyanígy mond el neki, ahogy itt leírtad :) majd ha elmeséled neki, megmondja ő minek a tünetei ezek... ő a szakember... :)
2014. febr. 9. 21:08
 3/5 anonim ***** válasza:

Pont úgy mond el neki, ahogy ide leírtad. Bátran :)

Amúgy meg egyezz ki azzal, hogy megfogsz halni. Nem úszod meg. Ennek az egésznek vége lesz. És az is lehet, hogy erőszakos módon. Fogadd el ezt. Az sok erőt adhat, ha nem bánod akár azt sem, hogy ha szörnyű vége lesz. Bátorságot is adhat, hogy merj élni. Mert nem baj, ha elrontod. Az sem baj, ha mások rontották el neked. Minden rendben ezekkel együtt véve. Nem értjük, hogy miért, de mégis rendben van. Ami van abból főzünk, amíg lehet.

2014. febr. 9. 22:21
 4/5 anonim ***** válasza:
Szerintem is mond el a pszihológusodnak és fordulj egy pszihiáterhez!
2014. febr. 10. 16:55
 5/5 anonim válasza:
Szia! Mindenképp mondd el a pszichológusnak hátha tud rajtad segíteni! Egyébként én is ebben szenvedek, ha van kedved szívesen beszélhetünk! :)
2014. febr. 11. 19:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!