Gyakran hallok hangokat, amiket más nem. Pl. :kutya ugatást, hogy valaki hív, kapu telefon csörgést stb. Kezdek megbolondulni?
Lehet, hogy csak érzékenyebb a hallásod, ezért meghallasz távoli zajokat, amiket más nem, és beazonosítod pl a kapucsengővel. Szóval nem feltétlenül képzelődsz... Nekem is érzékenyebb lesz a hallásom, ha feszült vagy fáradt vagyok, bár akkor engem minden zaj irritál, mert túl erősen hallom őket.
Vagy ez, vagy "skizo vagy".
90%-ra saccolom, hogy nem vagy skizofrén.
Én is szoktam hallani néha különböző hangokat, van hogy meg is ijedek, hogy valaki van a házban; mégsem vagyok skizofrén. Skizofréniának nem csak ilyen tünete van, hogy hallasz dolgokat, hanem jön mellé üldözési mánia; az az érzés, hogy úgy érzed, mintha rólad beszélnének, rajtad nevetnének, stb.
Hangok meg általában nem ilyenek szoktak lenni, hanem inkább beszédhangok, vagy hasonlóak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!