A lányom 15 éves,többször szedett be már gyógyszereket,vagdossa magát,ha nem úgy van ahogy ő akarja azonnal az öngyilkossággal fenyegetőzik.Az a baj,meg is teszi.Így végül is szinte kezelhetetlen.Rengeteg fájdalmat okoz ez a helyzet és reménytelenséget.Van egy hugom,aki paranoid skizofréniás,átvette az ő szokásait is,nagyon kötődik hozzá,pedig már próbáltam tőle eltiltani a lányomat,de lehetetlen,mert valahogy mindig kapcsolatba lépnek,pl.facebookon.Ti eltiltanátok tőle valahogy,vagy nem ez a megoldás?A hugom miatt lett talán ilyen vagy benne van a génekben?Egyszerűen mindenkit tönkretesz ez a helyzet .
Vidd el szakemberhez, ő minden kérdésedre tud majd válaszolni.
2014. febr. 9. 05:41
3/14 anonim válasza:
Nekem is van egy felnőtt testvérem skizofréniás.Nincs a családi környezetben más skizofrén, de én észre vettem a rokonságban, anyai ágon hajlamosságot idegrendszeri gyengeségre.Mivel van más ilyen beteg is környezetedben, én genetikai okokra gyanakodnék.A te lányod fiatal, személyisége befolyásolható.Ezért könnyen követhet rossz viselkedési mintákat is.Ha rossz irányba befolyásolja a lányodat tiltsd őket.Orvosilag van megállapítva a skizofrénia?Ez a betegség a 20-30 éves korban szokott előjönni.Nem csak a kamaszkorra jellemző, érzelmi labilitást véled skizofrénának?
2014. febr. 9. 05:45
4/14 anonim válasza:
El kell vinni mielőbb szakemberhez, és beszélni vele, hisz az hogy hisztizik, még nem skizofrén.
2014. febr. 9. 07:07
5/14 anonim válasza:
Hát épp ez az: amit mindenki kérdez tőled! Először is orvos vizsgálja meg, hogy valóban skizofrén-e!? Mert a vagdosás, kezelhetetlenség még egyáltalán nem a skizofrénia jele! Ne tiltsd el őket, azt úgyse tudod, csak felesleges feszültséget okoz. Próbálj szép szóval, nyugodtan beszélni vele bármit is tesz. A vagdosás hátterében éppen lehet családi probléma is, meg nem értés, önértékelési zavar - ezeket csak szép szóval, szeretettel lehet megoldani! Sok sikert!!
2014. febr. 9. 07:53
6/14 anonim válasza:
depresszio is lehet. Eleve kamasz. Ilyenkor mindent és mindenkit gyülöl,de kell lennie valami kiváltó oknak.
Törödtök vele, szeretitek? nem csak mint gyereketeket hanem tiszta szívből. Nem veszekedtek a családon belül akárkivel?
Azért kérdezem mert én tiniként iszonyu gyülölködö voltam, vagdostam is magam,és valszeg ha kicsit bátrabb lettem volna már nem élnék.
de nekem apám részéröl szar a családom, mindig csak a rosszat látta, egy jo szava nem volt hozzám és anyámmal is ölték egymást anno.Nem birtam elviselni a helyzetet,és ilyenné váltam. Aztán felnöttem és kinöttem, anyámék is változtak. De a lányod sulyosabb eset ha már ténylegesen beszedi a gyogyszereket.Vannak jo pillanatai? Amikor örül, boldog, jókedvű? A mániás depresszio pl a két véglet ha jol tudom. Mindenképp orvos!
2014. febr. 9. 07:59
7/14 A kérdező kommentje:
orvos látta persze,nem skizofréniát mondtak,hanem egyéb viselkedési zavar,kényszerbetegség
2014. febr. 9. 08:24
8/14 A kérdező kommentje:
Van amikor nagyon boldog és ölelget,máskofr meg fekszik és nagyon magányos,ideges,feszült
2014. febr. 9. 08:29
9/14 anonim válasza:
jo de akkor miért nem kezelitek orvossal ha kiderült a zavar, nem értem...
2014. febr. 9. 10:17
10/14 anonim válasza:
1. Minek húzod rá a skizofréniát, amikor az orvos mégcsak nem is említette?
2. Borzasztó megterhelő (nektek) ? Elhiszem, hát még Neki!
3. Terápia!!! Feltétlenül.
4. De remélem tudod, hogy egy gyerek nem vagdossa magát és nem fenyegetőzik öngyilkossággal, ha otthon minden rendben van.....Jó lenne ezen elgondolkozni!!!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!