Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mit csináljak a lányommal?...

Mit csináljak a lányommal? Vagdossa magát!

Figyelt kérdés
16 éves a lányom, és egy ideje észrevettem, hogy vagdossa a karját, lábát. A lábán csak a hegeket láttam, nem tűntek mélynek. Viszont a keze borzalmas. Tele van heggel, és több mély sebbel. Annyira nem mély, de szét van nyílva kicsit. Tehát nem csak ártatlan karcolásról van szó. Megkéreztem, miért csinálta, de csak annyit válaszolt, hogy ideges volt, és így legalább senkit nem bántott. Ennyiben hagytam a dolgot, mert nem akarok olyat mondani vagy tenni, amitől rosszabb lenne. Ti mit tennétek a helyemben?
2011. máj. 19. 12:23
1 2
 1/19 anonim válasza:
17%
egy fiú áll a hátérben, vagyis ő miatta csinálja ezeket, lekel vele ülni és megbeszélni a dolgokat...
2011. máj. 19. 12:29
 2/19 anonim ***** válasza:
75%
Próbálj vele beszélgetni. Ha másképp nem megy, vedd el a kést :)
2011. máj. 19. 12:30
 3/19 anonim ***** válasza:
85%

Ez adrenalin függőség.

A fájdalom hatására adrenalin szabadul fel, ezért okoz magának fájdalmat.

A Lányod mennyire él ingerszegény környezetben?

Van önbizalma?

Kötelezd valamilyen csoportos sportra, ki kell hajtani a belét is akkor majd nem lesz kedve ilyenekhez!

És ha kell állj az iskola előtt amíg ki nem jön az edzésről! Plusz a normális társaság is sokat fog segíteni, ha bekerül egy jobb csapatba.

Valahogy próbáld rávenni, először finoman motiválva, hogy büszke lennél rá stb, ha nem megy így akkor pedig kötelezd rá, és követeld meg!

2011. máj. 19. 12:33
 4/19 anonim ***** válasza:
100%
Vidd el pszichológushoz.
2011. máj. 19. 12:34
 5/19 anonim ***** válasza:
56%
Első körben beszélhetsz akár a tesitanárjával is, hogy külön neki több feladatot adjon, kicsit száljon rá vagy motiválja jobban, akár büntetésből akár más miatt...
2011. máj. 19. 12:35
 6/19 anonim ***** válasza:
100%

vegyél neki egy gitárt. ha ideges üsse a húrokat. nekem ez bevált. de mondjuk én nem vagdostam magam csak öngyilkosságra hajlamos voltam. Nem könnyű ez az időszak, mindenkinek máshogy kell túltenni magát rajta. valaki belemélyül a tanulásba, valaki meg vagdossam agát.

vagy vegyél neki egy kutyát, egy olyat ami nagy mozgásigényű ha sétáltatja legalább levezeti az energiáit

2011. máj. 19. 15:27
 7/19 anonim ***** válasza:
100%

Én is vagdosom magam...ezzel igazán nem lehet mit kezdeni. Ha magamból indulok ki, ordít a lelke, hogy segítségre van szüksége, csak ő maga nem tudja másképp jelezni...

Valami van a háttérben, amin nem tudja túltenni magát, és esetleg magát okolja, bünteti a vágással (esetemben nemi erőszak). De lehet, hogy "csak" elhagyta egy fiú. BESZÉLGESS vele, a lelke ordít, hogy segítségre van szüksége, csak nem "hallja" senki, ahogy az enyémet sem...

24L

2011. máj. 19. 17:52
 8/19 anonim ***** válasza:
83%
Komoly problémákat jelez a vagdosás. Pszichoterápiára gondoltál már? 22/N (én is csináltam)
2011. máj. 20. 04:38
 9/19 anonim ***** válasza:
100%
Ne hagyja annyiban a dolgot mert rosszabbra is fordulhat. Én évekig csináltam, és olyan mint egy rohadt függőség, nem lehet megállni, ad egy hamis örömérzetet, aztán egyre kevesebbet! Persze én más okokból kifolyólag csináltam, de nem kerestem segítséget, és úgy érzem mostmár késő mindent helyre állítani. Kéne neki egy pszichológus szerintem!
2011. máj. 20. 17:30
 10/19 anonim ***** válasza:
100%
És még annyi, hogy szerintem nem biztos h egy fiú miatt csinálja! Én pl azért csináltam, hogy ne öljem meg magam, hanem a vágásban töltsem le azt a késztetést. Tudom, hogy most mindenki elbagatelizálja ezt a dolgot, mert itt az emo meg a tinédzser kor amivel mindent ki lehet magyarázni. :( de higyjen nekem, mélyebb problémák vannak!!!!
2011. máj. 20. 17:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!