Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Miért vagdossa magát?

Miért vagdossa magát?

Figyelt kérdés
Az egyik barátnőm (16 éves) múlt nyáron mondta el azt amit már régóta sejtettem, hogy 13 éves korában vagdosta magát. Ez kb. 1 évig tartott, majd abbahagyta, de később többször újra megtette. Mostanában a lábán látom a vágásokat, de tagadja hogy újra vagdosná magát, azt mondja, hogy a borotvával vágta meg magát. De a sebei annyira egyértelműek, hogy tudom, hogy hazudik. Nem tudom miért csinálja vagy hogy miért kezdi újra és újra. Először arra gondoltam, hogy a gyász vitte rá erre, mert 13 volt mikor meghalt a nagymamája. De most újrakezdte, pedig minden rendben van az életében. Tökéletes pasi, szerető család, jó jegyek, sok őszinte és szerető barát. Komolyan nem értem, miért csinálja?
2010. júl. 13. 23:57
 1/7 anonim ***** válasza:
0%
Mert a 13 éveseknél az emo a divat.
2010. júl. 13. 23:59
 2/7 anonim ***** válasza:
Ezek szerint valami még sincs rendben. A fizikai fájdalom okozása általában azért van, hogy a lelki fájdalomról elterelje a figyelmet. Vagy bűntudata van valamiért. Szóval biztos nincs rendben.. Próbáld kideríteni mi a baj, és oldjátok meg. A pszichológus sem árthat, de tapasztalatból tudom, hogy tiniken egyáltalán nem biztos, hogy tud segíteni :S
2010. júl. 14. 00:35
 3/7 anonim ***** válasza:
Attól hogy te tökéletesnek látod az életét, közel sem biztos hogy az is. És mivel vagdossa magát, nem is az. Legalábbis ő máshogy éli meg. Én is vagdostam magam régebben. Mondjuk én nem olyan komolyan, nem is látszanak. És mielőtt még valaki megjegyezné, nem, nem volt benne semmi imó dolog. Ritka sz@rul éreztem magam akkoriban, így "vezettem le". Beszélgess el vele komolyan, hogy mi a baja. Hogy érzi magát, miért. Stb.
2010. júl. 14. 00:35
 4/7 anonim ***** válasza:

mert magasról lesz@rja az életet

én is így voltam (asszem, de lehet még mindig) bár nem volt ilyen durva

nem szereti önmagát, amit leírtál szép és jó, de ez nem létezik, túl szép, hogy igaz legyen

a családban lehet valami gond, legyetek sokat együtt mozi és miközben várakoztok a film kezdéséig beszélgessetek

2010. júl. 14. 20:40
 5/7 anonim ***** válasza:
Így van, én is úgy tudom, h azért csinálják egyesek, hogy az aktuális, kibírhatatlan lelki fájdalmat elnyomják testi fájdalommal.....én is csináltam már, sőt utána a sebet beszórtam sóval, és ecetet öntöttem rá, hogy még jobban fájjon, valóban megnyugtatott, holott elképesztően fájt.....úgy tűnik vmi még mindig nincs rendben a barátnődnél, jobb lenne ha szakemberhez fordulna....
2010. júl. 15. 01:38
 6/7 anonim ***** válasza:
kapjátok be!!!! az emo-t... hurrá végre van valami amire mindent rá lehet kenni és le lehet szarni a problémákat! éljen!!!
2011. máj. 24. 16:44
 7/7 anonim ***** válasza:
kedves első válaszadó, b*nátok meg a hülye emozást... de könnyű emögé elbújni.... gyáva vagy, hogy nem mersz mélyebbre nézni!
2011. júl. 20. 06:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!