Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mit csináljak a lányommal?...

Mit csináljak a lányommal? Vagdossa magát!

Figyelt kérdés
16 éves a lányom, és egy ideje észrevettem, hogy vagdossa a karját, lábát. A lábán csak a hegeket láttam, nem tűntek mélynek. Viszont a keze borzalmas. Tele van heggel, és több mély sebbel. Annyira nem mély, de szét van nyílva kicsit. Tehát nem csak ártatlan karcolásról van szó. Megkéreztem, miért csinálta, de csak annyit válaszolt, hogy ideges volt, és így legalább senkit nem bántott. Ennyiben hagytam a dolgot, mert nem akarok olyat mondani vagy tenni, amitől rosszabb lenne. Ti mit tennétek a helyemben?
2011. máj. 19. 12:23
1 2
 11/19 anonim válasza:
0%

Ha esetleg vasalja a haját emellett vagy szűk ruhákat hord, esetleg ki van húzva a szeme szemceruzával (leginkább feketével), akkor az EMO stílus követője. A stílushoz hozzátartozik a "vagdosd magad mert jó" felfogás is. Komolyan mondom. Ez egy "stílus". Ha nincsenek ilyen jegyei, hanem "szimpatikus" tiniként öltözik, akkor nem tudom, mi lehet a baja. Nem tudja máshogy levezetni a feszültséget. Keressen hobbit. De Én az Emo stílusra gondoltam elsőnek.

Ja, és kiegészíteném, hogy a hajvasalás szemkihúzás szűk ruha... Mindegy, hogy fiú vagy lány, ezt csinálják az "emosok".

2011. máj. 23. 01:39
 12/19 anonim válasza:
Elnézést, egészítek. Amit csinálnék a helyedben: Öntenék bele egy kis pozitív felfogást, a Te gyereked, Te tudod mivel lehet ezt nála elérni. Mert ha valaki pozitívan áll a dolgokhoz, akkor nem vagdossa magát... Vagy vidd pszichológushoz. Ha a családi körülmények nem olyanok, hogy okai lehetnek bármilyen negatív viselkedésnek, akkor csak azt tudom mondani, hogy: Emós.
2011. máj. 23. 01:49
 13/19 anonim ***** válasza:
tévhit tévhit tévhit!
2011. máj. 24. 01:09
 14/19 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező!

Sikerült megoldást találni?

2011. máj. 24. 16:23
 15/19 anonim ***** válasza:
100%
először is megjegyezném, hogyez nagyon is komoly dolog, és komolyan is kell venni! ezt valaki azért kezdi el, mert olyan dolgai vannak, amelyeket eltemetett magában, tehát vannak olyan problémái amelyekkel nem nézett szembe, és így adja le a feszültséget.azzal nem értek egyet, hogy sokan írták, hogy "majd kinövi" meghogy " csak egy emos" mert megjegyzem, hogy az emosok nem vagdosság magukat, csak legfeljebb néhány, és a hülye emberek általánosították le ezt az összes emberre. ezt nem lehet kinőni, mert ha valaki magának fájdalmat okoz az már önmagában egy nem normális dolog...az is lehetetlen, hogy valaki "divatból" ezt csinálja mert ez nem kellemes dolog, és néhány vágásnál többet ugysem bírna, figyelembe véve azt a tényt, hogy ez nem is divat!!!de aki sok ideig nem bír vele leállni, sőt még takargatja is, annak egyáltalán nincs feltűnési vsizketegsége, és nem is emos, még akkor sem ha részben úgy öltözködik.erre oda kell figyelni, még akkor is, ha a személy elbagatelizálja a dolgot.és az aki ezzel nem áll le, vagy nem tud leállni, nem feltétlenül gyenge, és nem feltétlenül "nem társadalomba illő" személy, mert végülis azokat az embereket sem vetjük meg akik a drog, az alkohol vagy a cigaretta "áldozatai" ahhoz óriási akaraterő kell, hogy valaki ezzel le tudjon állni!ezért kell a pszichológus, igen kell...feltétlenül.sok olyan ember van, aki ezt csinálja, de nem figyelnek oda rá, gyenge embernek tartják...valahol mindenki gyenge!Remélem így utólagosan megoldódott a probléma.
2011. júl. 24. 23:12
 16/19 anonim ***** válasza:

én 2 éven keresztül vágtam magam,főként lelki problémák miatt,ahogy valaki előttem is írta egy függőség ez

én 2 éve hagytam abba egyszerűen lehúztam a pengéget a wc-n,nekem egyéni pszichoterápia segített,és az h sokan mondták h hülye vagyok,nah meg mivel sokat vágtam a kezembe fáslival rejtettem el és azt mondtam h bevertem a kezem vagy h meghúzodott de egy idő után már nem vették be ezt a dumát,és tudták ha be vagyok fáslizva akkor megint összevágtam magam,persze rám is mondták h ugyanmár emo,meg feltünési viszkedegség stb,száz szónak is egy a vége,én abbahagytam 2 éve de mai napig minden olyan eszközről ez jut eszembe amivel ezt lehet csinálni kés olló stb,és ez kínoz de nem csinálom mert visszatart a szégyen,a szégyenkezés amit csinálnom kell ha összevágom magam,pedig elgszívesebben minden nap megtenném ,nah és persze a csuklóm tele van mély hegekkel amik 2 év múlásával sem halványúltak....szval ez az én tapasztalatom am én is ebben a korban voltam amikor csináltam

18/L

2011. nov. 13. 00:16
 17/19 anonim válasza:
beszélgess el vele de el is vihetnéd egy szihológushoz. amúgy azért csinálja mert onmagán vezeti le. és ez neki jóézés. ez hülyn hangzik de eggyik ismerősm is csinálja. ő mondta.
2011. nov. 27. 00:05
 18/19 anonim ***** válasza:
49%
szihológus? jézusom... inkább neked szótár...
2012. jan. 7. 02:41
 19/19 anonim válasza:
szerelmes
2012. ápr. 14. 14:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!