Van itt olyan, aki szokott telefonon beszélgetni a pszichológusával?
Mármint a terápián kívül felhívod a pszichológusod, akár napközben vagy este, mert mondjuk épp kibuktál, vagy csak beszélgetned kell vele? Csak azért vagyok kíváncsi erre, mert azt hiszem egyszer olvastam egy ilyet itt a GYK-án, hogy az egyik beteg állandóan hívogatta a pszichológusát, volt, hogy naponta 2-3 alkalommal is. Ez csak nekem nem természetes? Én már egy éve járok a pszichológusomhoz, aki még csak két hete adta meg a mobilszámát (eddig a központi számon hívtam mindig), mert épp az öngyilkosságról beszélgettünk megy ilyenek és mondta, hogy ha nagyon kivagyok akkor hívjam fel. Mire én közöltem, hogy soha nem fogom felhívni. Ne értsetek félre, nagyon szeretek a pszichommal beszélgetni, sőt, szívem szerint mindennap felhívnám, de azért van bennem egy tartás, hogy nem, ezt nem szabad. Szó szerint kínosnak érezném, ha felhívnám, mert épp kivagyok bukva. Szóval én látom/gondolom rosszul a dolgokat vagy természetes az, ha valaki ki van lelkileg és ezért felhívja a pszichológusát?
Aki szokott telefonon beszélgetni a pszichológusával, azoktól kérdezném, hogy nekik felajánlotta a terapeutájuk, hogy bármikor felhívhatják vagy csak magatoktól hívtátok fel, mert már nem bírtátok tovább?
Nekem a pszichológusom felajánlotta, hogy ha nagyon összeomlanék, hívjam (és nem szuicid gondolatok miatt, hanem mert azért a terápia nagyon meg tudja viselni az embert). Nem éltem még a lehetőséggel, de egyszer már küldtem neki sms-t. :)
Eddig csak akkor hívtam, ha változtatni kellett a megbeszélt időponton.
Szóval alapvetően SZABAD felhívni a pszichológust, de tényleg célszerű tartani bizonyos kereteket, hogy ne váljon mindennapossá. De ha tényleg padlón vagy, akkor azért hívd fel!
Szerintem te meg a másik véglet vagy (hozzáteszem én is így viselkedem/így gondolom, de szerintem ez is egy kezelendő probléma, hogy akkor se telefonálnánk, mikor épp a hídról készülünk leugrani).
Nekem is küldött egyszer sms-t, hogy hívjam nyugodtan, mikor legutóbbi elválásunknál elég furcsa állapotban távoztam, én meg akkor is úgy voltam vele, hogy "csak azért se!". Nem mondom, a napi, heti telefonos kapcsolattal sem értek egyet, de szerintem azért tudni kéne elfogadni a segítséget, ha olyan helyzet adódik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!