Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Miért van ilyen beteg elmém?

Miért van ilyen beteg elmém?

Figyelt kérdés

Nem is tudom, hol kezdjem.

Régebben tök normális voltam, normális érzésekkel, és gondolatokkal.

Aztán jött egy hatalmas lavina az életemben, és a szakadék mélyére kerültem.

Nem akarom részletezni, amúgy is hosszú lenne.

Azóta kevert szorongásos és depressziós zavart diagnosztizáltak nálam, valamint szociális fóbiát, és OCD-s gondolatokat.

Gyógyszereket szedek, és pszichológushoz is járok.

Teljesen be vagyok amúgy parázva, mert a pszichiáternek nagyon kevés dolgot mondtam még csak el, és már azokból diagnosztizált.

A beteg elmét pedig arra értettem, hogy nem igazán kavarnak fel az olyan dolgok, amik másokat sokkolnak /pl.: állatkínzás, gyerekgyilkolás/, egy picit meglepődök, vagy valami olyasmi érzés, de semmi különösebb.

Aztán nagyon durva dolgok járnak néha a fejemben..

Rengeteget fantáziálok gyilkosságokról, öngyilkosságról, és ilyen őrült szexuális dolgokról, mint amilyenek pl. a parafíliák /pl.: fetisizmus, pedofília, nekrofília, koprofília...és még sorolhatnám/.

Soha nem történt még tetlegesség, csak a fejemben járkálnak ilyen gondolatok, de szinte mindig félek, hogy megteszem az adott dolgot, vagyis nem mindig félek, de legtöbbször igen.

Szóval ezekben is van egy kis kényszergondolatos beütés.

Aztán nem tudom, hogy hova tartozom, semmilyen szempontból.

Szexuális orientáció, mit szeretek, mit nem..

Oké, hogy pubertáskor, meg minden, de engem kínoz ez a bizonytalanság magammal szemben.

Az érzelmeim össze-vissza csaponganak, és azokkal együtt a véleményem is a dolgokról.

Teljesen össze vagyok zavarodva, mintha az agyam valahogy külön életet élne, meg az érzéseim is.

Gondolataim is cikáznak, alig bírom követni őket, sokszor valami eszembe jut, de hopp! már el is felejtettem.

Pl. az előbb is már gondolatban ott jártam, hogy a következő dolgot írom, de már elfelejtettem.

2014. febr. 5. 20:12
 1/3 A kérdező kommentje:

Nem is tudom úgy igazából kifejezni magam, nem értem én magam se, mi zajlik le a fejemben, így nem tudom megfogalmazni se.

Néha mintha idegennek érezném magam és az engem körülvevő embereket..de ez nem sokszor van.

Folyton érzem, hogy dobog a szívem, mintha valaki ököllel püfölné a mellkasomat belülről, össze vissza rángatóznak az izmaim.

De amúgy van, amikor úgy minden kínzó dolog elmúlik, és tök pozitív vagyok, meg nyugodt, és normálisnak tartom magam.

Sokszor magamba beszélek angolul, legtöbbször azt sem tudom mit, elképzelem, hogy filmben szerepelek, énekes vagyok és vannak híres videóklippeim stb.

Amúgy szeretek drámai lenni, és szeretek is úgy viselkedni, ahogy az emberek viselkednek a dráma filmekben.

Olyan dolgok tudnak idegbeteggé változtatni, ha valaki úgy viselkedik, amit már megint nem tudok megfogalmazni...olyasmi, hogy valaki boldog, és annak hangot is ad.

Egy ilyenen nagyon fel tudom húzni magam, de mindig csak magamban fortyogok.

Szörnyen befolyásolható vagyok, az egyedülléttől félek, de mikor egyedül vagyok, azt nagyon szeretem.

Most jó kedvem van speciel, estére mindig, úgymond stabilizálódom.

Sok hipochandriás meg paranoiás gondolatom is van.

Nem is tudom, mit írjak még.

Már most hülyeségnek tartom, hogy leírtam mindezt, pedig mikor még elkezdtem, tök jó volt.

Ja, amúgy a pszichológusom egyszer említette, hogy nagy az esély, hogy személyiségzavar alakuljon ki nálam.

Hát, nagyjából ez vagyok én, gondolom,elég fura nektek, de néha még nekem is.

Ne ítéljetek el kérlek, nem tehetek róla,h ilyen zavaros vagyok. :(

16/F

2014. febr. 5. 20:25
 2/3 anonim ***** válasza:

bszki haver...

Nem akarlak lelombozni, de nem lehet, hogy bipoláris vagy?

2014. febr. 5. 23:51
 3/3 anonim ***** válasza:

Ugyan ez vagyok.Sokszor gondoltam arra,hogy öngyilkos leszek,nem birom tovább,hogy nem kavarnak fel ilyen dolgok,és ugyan ezek a szexuális orientációim,csak éb 21 éves és lány vagyok.Kevert szorongásos zavar,nem meghatározott személyiségzavar.De aktuális OCD nincs...

Ismerem milyen így élni,de nekem felmerül az agyamban,hogy ez rohadtul nem normális.Nem ilyen voltam.

2014. febr. 6. 20:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!