Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Skizofrénia, szorongás, agy...

Skizofrénia, szorongás, agy alapú problémák, vagy mi történhet bennem? Esetleg csak tini vagyok, és kinövöm, keressek pszichiátert? 14/F

Figyelt kérdés

Remélem, hogy a segítségre szoruló ijedt 14 éves fiú segítséget kap.

Kérlek titeket, segítsen valaki, nem akarom ezt tovább folytatni.

Kerestem itt kérdéseket, válaszokat, de nem találtam semmit.

A problémám az, hogy gyakran, sőt, talán egy hónapja nem emlékszek a dolgaimra. Nem szenvedtem semmi károsodást, agysérülést, halánték táján sem, ha igazán megerőltetem, akkor emlékszem a dolgokra. Annak tulajdonítottam be, hogy úgy érzem, az életem egy álom, és akár mennyire próbálok változatosabban élni, dolgokat csinálni, minden jót megnézni, nem sikerül kilépnem ebből az állapotból, és félek.

Nem érzem úgy, hogy valaki követne, akarnának, szeretek kijárni barátaimmal, nem vagyok egyedül, és élni akarok.

Teljesen ép eszű gyereknek tartom magam, és eddig nem is volt problémám. Mi játszhat közbe, mivel lehet orvosolni?

Igazán zavaró, mert néha rám szólnak ismerőseim, hogy "de erről már beszéltünk", vagy ha mesélnek valamit, pár nap múlva nem igazán emlékszek a részletekre ,vagy nyomósabb dolgokra, ezért szégyellek újra rákérdezni.

Ha valaki, aki ért ezekhez megtalál, nyugodtan kérdezhet válaszban, vagy levélben.

Pszichológusok nincsenek igazán 20 km-s körzetemben, így nem tudom, hová forduljak.

Édesanyám visszautasítana, nem igazán veszi komolyan az ilyen dolgaimat, és félek elmondani neki.

2014. febr. 5. 17:03
 1/6 anonim ***** válasza:

Az életkorodból nekem két dolog jutott először eszembe:

Eleget alszol? Mert sokan lekicsinylik a fontosságát és a mennyiségét... egy tinédzsernek bizonyos életszakaszokban akár 10-12 óra alvás is kellhet, mert dinamikus fejlődésben van az agya (is)

A másik dolog hogy nem lehet e hogy túl sok a TV, vagy számítógépes játék... Ha épp tele van a fejed valami mással amikor beszélnek hozzád nem csoda ha nem emlékszel majd semmire.

Ha ezek nem illenek rád akkor a következő tippem a túl sok stressz.

2014. febr. 5. 18:50
 2/6 A kérdező kommentje:

Suli időben 6-7 órát alszom, amikor szünetem van, vagy ilyenek, akkor pedig megvan 10-11 is.

TV-t nem igazán nézek, sőt, mondhatom, hogy 2 hónapja a közelében sem voltam. Számítógépes játékot játszok, viszont azt is közeli ismerősökkel, és nem igazán sokat, nincs több időm rá. Hetente 2 alkalmat mondok, van, mikor egy sem.

A sok stressz alatt mit értesz?

2014. febr. 5. 19:26
 3/6 A kérdező kommentje:
Zene az egyetlen, ami annyira leköthetne, de nem úgy, hogy tényleg nem emlékszem a napi cselekvéseim 80%-ára (jó, talán túlzok picit.)
2014. febr. 5. 19:28
 4/6 anonim ***** válasza:

Alszol eleget?Nap közben értelmes dolgokkal lekötöd magad teljesen?Szociálisan jól állsz,barátkozol?

Nem von el a számítógépes világ nagyon?Nem lehet,hogy csak szimplán máshol jár az agyad beszélgetések közben,azért nem emlékszel?

Ha a pszichiáter megkérdezné mit csináltál pl ma,mi lenne a válaszod?Írd le ide ha van kedved!

2014. febr. 6. 20:42
 5/6 A kérdező kommentje:

Előző válaszban leírtam, hogy mennyit alszom.

Nap közben gépezek, ismerőseimmel beszélek, és zenét hallgatok, tanulok, olvasok. Igen, jól barátkozok, bár elég válogatósnak vallom magamat, nem mondok mindenkit barátomnak, inkább ismerős. Nem tudom, nem igazán gondolom azt, hogy másra koncentrálnék. A gondolataim sem tudom néha összeszedni, nem tudok koncentrálni egy dologra.

2014. febr. 7. 17:41
 6/6 anonim ***** válasza:
Pszichiátert keress, ők foglalkoznak memória problémákkal.
2014. febr. 16. 22:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!