Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Aggódom egy barátnőm miatt...

Aggódom egy barátnőm miatt mert vagdossa magát, mit tudok tenni?

Figyelt kérdés

Nem hallgat rám, pedig már mondtam neki hogy menjen el pszichológushoz, meg próbáltam megnyugtatni, meg minden, de nem hatásos.

Elég rossz a kapcsolata a szüleivel, és kb egy éve szakítottak az első barátjával, és ezt azóta sem nagyon tudta feldolgozni. Mostanában pedig az egyetem miatt is állandóan stresszel.

Tudok valamit tenni hogy jobb legyen neki? hogy tudnám meggyőzni hogy keressen pszichológust?

2014. febr. 2. 11:19
 1/7 anonim ***** válasza:

Mi az amit mindketten szerettek?Valami hobbi?

Ha esetleg van,akkor próbáld meg első lépésnek pl.: valami sportot ami egy kicsit eltereli a gondolatait.Menjetek néha kirándulni,sétálni,ahol kitudja beszélni a gondjaidat,ha mást nem,kisírhatja magát a válladon (Nem vicc,néha ez is sokat segít :) )

Tehát száz szónak is egy a vége:

Próbáld elterelni a gondolatait,vidítsd fel,hátha lesz előbb-utóbb új barátja is,ilyenek:)

2014. febr. 2. 11:30
 2/7 A kérdező kommentje:

Próbálkoztam már ezzel, de sajnos erre meg mindig azt mondja, hogy épp nagyon tanulnia kell (tényleg szinte állandóan tanul, szinte soha nem jár el sehova), és lemondja a programokat..

Meg az is a baj, hogy gimiben nagyon jóban voltunk de amióta egyetemisták lettünk és alig találkozunk, már kevésbé vagyunk közeli barátok, de ettől függetlenül aggódom érte

2014. febr. 2. 11:36
 3/7 anonim ***** válasza:
Kötözd a kezeit a nyakához!
2014. febr. 2. 11:46
 4/7 anonim ***** válasza:
De most komolyan, szerintem halasztania kéne, jobban járna ha nyáron elmenne valahova melózni idénymunkára.
2014. febr. 2. 11:47
 5/7 anonim ***** válasza:

sajnos nekem nagyon negatív tapasztalataim vannak ilyenekről. nekem az exem vagdosta magát, és akkor hagyta abba, amikor összejöttem vele, és elég hatást tudtam rá gyakorolni.

a másik tapasztalatom egy 16 éves lány volt, vele nem jöttem össze, csak netről ismertem. mindig meghallgattam, 1 éven keresztül próbáltam segíteni, de minden lepergett róla. pszichológusról persze hallani sem akart. szerintem élvezte ezt a helyzetet, hogy játszhatja az áldozat, a szenvedő szerepet.

talán az iskola pszichológussal lenne érdemes kezdeni. az sztksok elvileg nagyon gázak, a magán pszichológusok pedig nagyon drágák. esetleg ráveheted, hogy mindketten menjetek el. hogy te is szeretnél elmenni, de egyedül nincs bátorságod kezelésekre járni. stb...

2014. febr. 2. 20:27
 6/7 anonim ***** válasza:

Neki most ez a vagdosás-dolog tökéletes, ö nem látja hogy ez olyan dolog ami nem normális. Tapasztalatból mondom. És ha ö nem akar segítséget, az Atyaúristen sem tehet semmit, annyira makacs. A próbálkozás mind hiába.

Kell neki egy vezér, akit nagyon szeret, és a széthullott személyiségét összerakja.

Az én barátom csak úgy vezetett, átvitt értelemben "kézenfogva", hogy észre sem vettem, és kihozott a mélyböl.

Szóval külsö nyomással semmit sem érsz el. Belül kell rá hatni.

2014. febr. 3. 12:05
 7/7 anonim ***** válasza:

Mondd neki hogy ne vagdossa magát. Egyszerűen ez a legjobb megoldás ilyen szituációkban!

Mellesleg javaslom hogy szólj a bnőd szüleinek mert ha belehal az önvagdosásba akkor az a TE felelősséged is lesz! És életed végéig bűntudatod lehet emiatt, teszem hozzá jogosan.

2014. febr. 3. 15:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!