Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Komoly orvosfóbiával hogyan...

Komoly orvosfóbiával hogyan lehet kivitelezni egy altatásos műtétet?

Figyelt kérdés
2014. jan. 30. 17:30
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:

Úgy, hogy fóbia ide, vagy oda, elkezdesz azon gondolkodni, hogy mi lesz, ha nem műtenek meg.

Egyébként úgyis adnak a műtát előtt nyugtatót, úgyhogy nyugi. Max. nem tűvel kapod.

2014. jan. 30. 18:21
 12/26 anonim ***** válasza:

Én nem kaptam nyugtatót. Kérdezték, hogy kérek-e, de nem kértem, bár ideges voltam, de nem vagyok oda a gyógyszerekért :)

A tű beszúrását meg sem éreztem. Ha jól csinálják, szerintem egyáltalán nem fáj. Egyébként ha altatásos műtéted lesz, akkor nyilván vérvétel is kell előtte. Azt hogy bírod ki?

Szerintem nem kell ezen ennyire parázni, egyszerűen csak ne nézz oda, amikor beszúrják a tűt és akkor észre sem fogod venni. Meg aztán mi történhetne? Elájulsz fekve? Úgyis elaltatnak, az is olyan, mint az ájulás :)

2014. jan. 30. 18:23
 13/26 A kérdező kommentje:

Nem kórházba megyek, hanem magánklinikára, de a nyugtató már a műtét előtti napokban kellene, és a műtét előtt is pár órával, sajnos autóval majdnem 2 óra az út, nem akarom magam kicsinálni már jóval előtte. Képes vagyok visszafordulni.

A háziorvoshoz kell elmennem nyugtatót íratni, gondolom ő tudni fogja melyik kell. De mégis mi az ami hatásos? Hallottam Frontinról, és Xanaxról. Melyik a jobb? És hány mg-os kell?

2014. jan. 30. 18:24
 14/26 A kérdező kommentje:
A vérvétel már megvolt, kísérettel mentem a háziorvoshoz, szerencsére megcsinálta ő. Hát volt para, bömbölés, hányinger, falfehér lettem... még jó hogy lefektettek. Most már azt mondom, talán a vérvételtől nem félek, persze csak ha a háziorvos csinálja. De ez a műtét más, egyszer már meg akarták csinálni, de nem jött össze mert olyan állapotba kerültem, hogy nem merték beadni az altatót, még egy szem Frontin után sem.
2014. jan. 30. 18:27
 15/26 anonim ***** válasza:

Jesszus! Ilyen gyógyszerekkel nem lehet vezetni! Főleg így, hogy most szednél be először ilyet! Azt sem tudod, hogy fog rád hatni.

Én is ideges voltam, hasmenésem volt, felment a vérnyomásom, de kibírtam. Mindenki izgul ilyenkor.

Remélem, nem valami plasztikai műtét lesz . . .

2014. jan. 30. 18:38
 16/26 A kérdező kommentje:

Úr Isten, dehogy plasztikai műtét!

Ja, nekem nincs jogsim, a férjem vezet :D

De azt mondjátok meg, milyen nyugtatót írassak? Vagy feszültségoldó kell? Vagy az ugyanaz? A múltkor 0.25-ös Frontint adtak, semmit nem ért, sőt, még idegesebb lettem tőle, mert folyadék nélkül el kellett rágnom, és utálom a nyugtatókat, drogokat, alkoholt! De most nincs más választásom, mit írassak, 1 mg-os Xanax jó?

2014. jan. 30. 18:42
 17/26 anonim ***** válasza:
Mennyi idős vagy, hány kg és menny időd lesz a kórházba érkezéstől számítva a műtét kezdetéig?
2014. jan. 30. 19:30
 18/26 A kérdező kommentje:

26 éves vagyok, 94 kg (nem hájas!).

Hát ezt nem tudom előre megmondani, talán fél óra.

2014. jan. 30. 19:34
 19/26 anonim ***** válasza:
Ha a műtét előtti napokban is úgy érzed, hogy kell, akkor a háziorvos vsz. Frontint/Xanaxot (ugyanaz a hatóanyag) fog felírni. Azt mondták, hogy a műtét előtt közvetlenül saját magad vegyél be valamilyen általad választott nyugtatót? Nagyon furcsállom, ha így van, mert elvileg ez az aneszteziológus hatásköre, neki kellene leírni, hogy pontosan mikor pontosan mit vegyél be. Biztos vagy benne, hogy ezt rád bízták? Ráadásul úgy, hogy még a kocsiban kellene bevenned? Mi lesz, ha kiüt, és még úton vagytok? Milyen műtét lesz ez egyáltalán, ha nem vagyok túl indiszkrét?
2014. jan. 30. 19:42
 20/26 A kérdező kommentje:
Szájsebészet :(
2014. jan. 30. 19:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!