Komoly orvosfóbiával hogyan lehet kivitelezni egy altatásos műtétet?
Figyelt kérdés
2014. jan. 30. 17:30
1/26 anonim válasza:
Még jó,hogy altatnak ...
Az a legjobb dolog ,attól nem kell parázni ... ;)
2/26 anonim válasza:
Az a legjobb, nem tudod, hogy mi történik, nem emlékszel rá.
Az egészség a legfontosabb, nem szabad semmilyen félelem miatt halogatni, ha szükséges a műtét, mert csak nagyobb bajok lesznek.
Gondolja arra, hogy hányan esnek át műtéteken minden nap, ők is félnek, ők is izgulnak, senki sem azért kerül oda, mert annyira élvezné.
3/26 A kérdező kommentje:
Pontosabban talán tűfóbia...
2014. jan. 30. 17:36
4/26 anonim válasza:
Ha nincsenek rossz vénáid, nincs komoly betegséged, és tényleg extrém módon félsz a tűtől, akkor lehetőség van altatógázzal bevezetni a narkózist (mint kisgyerekeknél), és csak utána szúrni vénát. Hozzáteszem, hogy az eljárás lényegesen kellemetlenebb, mint hagyományos módon, a vénaszúrással kezdve.
5/26 A kérdező kommentje:
Igen, az altatóorvos szerint is ez lesz a megoldás, nyugtató tabletta, gáz, aztán véna.
De miért kellemetlenebb így?
2014. jan. 30. 17:47
6/26 anonim válasza:
Azért, mert rohadt büdös a Sevoflurane.
7/26 A kérdező kommentje:
Nálad már használták, vagy honnan tudod?
2014. jan. 30. 17:56
8/26 anonim válasza:
Nem. Anesztes vagyok, onnan tudom.
9/26 A kérdező kommentje:
Én nem bánom mennyire büdös... és nyugtatót ugye lehet előtte bevenni? Milyet kellene? Soha nem szedtem még ilyesmit, de most muszáj lesz. Engem az se érdekel ha félig elalszok tőle már az odaúton... csak üssön ki.
2014. jan. 30. 18:02
10/26 anonim válasza:
A nyugtatót a kórházban oda fogják adni, még a műtét előtt kb. egy órával. Eléggé ki fog ütni, ne aggódj. Mifelénk ha gázzal vezetjük be a narkózist, akkor a maszkot be szoktuk fújni ilyen gyümölcsillatú spay-vel, hogy ne legyen olyan rossz (Németországban dolgozom). Nem tudom, otthon hogyan megy, de akárhogy is, elég hamar elalszanak tőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!