Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Hogyan hitessem el a pszicholó...

Hogyan hitessem el a pszichológussal, hogy jól vagyok? Mire figyeljek a viselkedésemben?

Figyelt kérdés
2014. jan. 25. 19:05
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
100%

Akkor egyszerűen közlöd, hogy szeretnéd abbahagyni a terápiát.

Annak semmi értelme, hogy bizonygasd, hogy jól vagy. Ugyanis a pszichológus azt nézi, hogy miken kellene keresztülmenned a terápia során, és ha azok a dolgok még nem történtek meg, akkor tisztában van vele, hogy nem lehetsz jól.

Egyébként ha rád erőltették, annyit is ér. Az én terapeutám elmondta, hogy aki külső nyomásra megy, az nem szokta befejezni, nem is veszi komolyan az egészet.

Aki viszont gyógyulni akar, az tesz is érte, és végig is csinálja. Semmi értelme átverni, nem a metakommunikációd alapján dönti el, hogy vége van-e a terápiának, hanem az alapján, hogy a terápia szakaszai már lezajlottak-e. :)

Ha nem akarod folytatni, akkor nyíltan mondd meg és kész, felesleges színészkedni.

2014. jan. 25. 22:59
 12/22 anonim válasza:
nekem évekig mély depresszióm volt, és a pszichológusom meg örült, hogy milyen jól vagyok, amikor beszélgettem vele. pedig egy cseppet se tudok színészkedni, és nem is színészkedtem...
2014. jan. 26. 21:59
 13/22 anonim ***** válasza:
Utolsó: az a dolga, hogy azt mondja, hogy pozitív visszajelzést adjon. De azt nem mondta, hogy annyira jól vagy, hogy akkor innentől nem is kell járnod hozzá... (már ha évekig mondogatta, hogy milyen jól vagy, akkor nyilván nem állította le a terápiát).
2014. jan. 26. 22:11
 14/22 anonim válasza:
13-as: nem, az ég világon semmit nem csinált velem, közölte, hogy csak évente egyszer kell hozzá járnom, olyan jól vagyok :D közbe épp akkoriban volt a legtöbb öngyilkossági gondolatom
2014. jan. 26. 23:14
 15/22 anonim ***** válasza:
De előzetesen jártál terápiára? Mert itt most egy olyan esetről van szó, amikor valaki benne van egy terápiában, és olyasvalakivel akarja elhitetni, akivel min. hetente találkozik. A terápiában pedig nem az számít, hogy abban az adott pillanatban hol tart éppen, hanem a folyamatot látja a pszichológus.
2014. jan. 27. 01:11
 16/22 anonim ***** válasza:

13-as: nem, az ég világon semmit nem csinált velem, közölte, hogy csak évente egyszer kell hozzá járnom, olyan jól vagyok :D közbe épp akkoriban volt a legtöbb öngyilkossági gondolatom

Vagy te tudod hogy kiért és miért akarsz öngyilkos lenni, és belátod hogy nem éri meg, nem ér annyit, vagy ne pszichológushoz járj, magad ellen vagy mások ellen nyilvánuló erős agresszív viselkedésnél már pszichiáterre van szükséged.

2014. jan. 28. 11:03
 17/22 anonim ***** válasza:

Na várjunk csak... a te eseted nagyon egyedi lehet, mert nem tudom, hogy milyen pszichológushoz kell évente elnézni, de nagy valószínűséggel nem terapeuta, hanem valami más területen tevékenykedik. Egyáltalán minek mentél hozzá, küldtek?

A kérdező esete más, ő terápiára jár, hetente találkozik egy pszichológussal, nem évente. Egy beszélgetés alapján egyetlen pszichológus sem szűr le messzemenő következtetéseket, de akihez terápiára járunk, az tudja, hogy éppen hol tartunk, mert nem évente egyszer lát.

Tehát a te eseted teljesen más. Egy vadidegen pszichológust, aki akkor lát életében először, éppenséggel még "meg lehet vezetni" - csak kérdés, hogy minek? Mellesleg, ha én tudnám magamról, hogy gondban vagyok, és a pszichológus azt mondaná, hogy á, nincs itt semmi baj, akkor keresnék másikat... mert az én érdekem! Nem ő tesz szívességet azzal, hogy foglalkozik velem, hanem én szeretnék rendbejönni!

2014. jan. 28. 14:40
 18/22 anonim ***** válasza:
Ez egy butaság, amit tervezel. De te tudod.
2014. jan. 28. 19:49
 19/22 anonim válasza:
Én is jártam pszichológushoz fél évig, de nem mondhatom, hogy eredményes volt. Csupán költöttem a pénzemet...Ha mindkét lábaddal a földön állsz, akkor bizony a duma nem tud megváltoztatni. Csak te tudsz saját magadon segíteni/változtatni. Óriási akaraterőre van szükséged. Én még most is küzdök önmagammal, de derűlátó vagyok, illetve az akarok lenni. Javasolom neked is. Egyébként a psz.-t átverni nem érdemes. Inkább nem kell járni hozzá.
2014. jan. 29. 22:31
 20/22 anonim ***** válasza:
# 19: azért ne csak saját magadból indulj ki. Fél év általában édeskevés, és a terápia nem csak a "dumáról" szól. Neked is dolgozni kell magadon közben, mélyre ásni, stb. Kinek milyen gyorsan megy. Nálam 5 hónap alatt gyökeres változások történtek, de tény, hogy nagyon intenzíven haladtam, és nagyon akartam a változást. Állítólag mások évek alatt érnek el annyit, amennyit nekem 5 hónap alatt sikerült. De a lényeg, hogy sok tényezőn múlik a terápia sikeressége: a terapeután, a páciensen, kettejük kapcsolatán, a módszeren, stb. Ha valakinek nem megy, az nem azt jelenti, hogy maga a terápia a rossz.
2014. jan. 29. 22:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!