Hogyan hitessem el a pszichológussal, hogy jól vagyok? Mire figyeljek a viselkedésemben?
Akkor egyszerűen közlöd, hogy szeretnéd abbahagyni a terápiát.
Annak semmi értelme, hogy bizonygasd, hogy jól vagy. Ugyanis a pszichológus azt nézi, hogy miken kellene keresztülmenned a terápia során, és ha azok a dolgok még nem történtek meg, akkor tisztában van vele, hogy nem lehetsz jól.
Egyébként ha rád erőltették, annyit is ér. Az én terapeutám elmondta, hogy aki külső nyomásra megy, az nem szokta befejezni, nem is veszi komolyan az egészet.
Aki viszont gyógyulni akar, az tesz is érte, és végig is csinálja. Semmi értelme átverni, nem a metakommunikációd alapján dönti el, hogy vége van-e a terápiának, hanem az alapján, hogy a terápia szakaszai már lezajlottak-e. :)
Ha nem akarod folytatni, akkor nyíltan mondd meg és kész, felesleges színészkedni.
13-as: nem, az ég világon semmit nem csinált velem, közölte, hogy csak évente egyszer kell hozzá járnom, olyan jól vagyok :D közbe épp akkoriban volt a legtöbb öngyilkossági gondolatom
Vagy te tudod hogy kiért és miért akarsz öngyilkos lenni, és belátod hogy nem éri meg, nem ér annyit, vagy ne pszichológushoz járj, magad ellen vagy mások ellen nyilvánuló erős agresszív viselkedésnél már pszichiáterre van szükséged.
Na várjunk csak... a te eseted nagyon egyedi lehet, mert nem tudom, hogy milyen pszichológushoz kell évente elnézni, de nagy valószínűséggel nem terapeuta, hanem valami más területen tevékenykedik. Egyáltalán minek mentél hozzá, küldtek?
A kérdező esete más, ő terápiára jár, hetente találkozik egy pszichológussal, nem évente. Egy beszélgetés alapján egyetlen pszichológus sem szűr le messzemenő következtetéseket, de akihez terápiára járunk, az tudja, hogy éppen hol tartunk, mert nem évente egyszer lát.
Tehát a te eseted teljesen más. Egy vadidegen pszichológust, aki akkor lát életében először, éppenséggel még "meg lehet vezetni" - csak kérdés, hogy minek? Mellesleg, ha én tudnám magamról, hogy gondban vagyok, és a pszichológus azt mondaná, hogy á, nincs itt semmi baj, akkor keresnék másikat... mert az én érdekem! Nem ő tesz szívességet azzal, hogy foglalkozik velem, hanem én szeretnék rendbejönni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!