Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Hogyan hitessem el a pszicholó...

Hogyan hitessem el a pszichológussal, hogy jól vagyok? Mire figyeljek a viselkedésemben?

Figyelt kérdés
2014. jan. 25. 19:05
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:

Nyugi, nem tudod átverni. Tudod, egy pszichológus tudja, mikor nem önmagadat adod. És megvannak a módszereik, amelyekkel rövid idő alatt lelepleznek, még ha Te ezt nem is veszed észre, és elvagy, hogy "Hű de túljártam az eszén". :-)

Gondolj arra, hogy ez a te javadat szolgálja, és csináld szépen végig.

2014. jan. 25. 19:13
 2/22 anonim ***** válasza:

Miért kellene elhitetni? Ha jó szakember, akkor nem lehet átverni. Simán olvas a metakommunikációból (még akkor is, ha tudatosan figyelsz rá), a kimondott szavakban is sokkal többet hall meg, mint gondolnád.

Engem a pszichológusom hónapokkal később szembesített azzal, hogy mi mindent látott rajtam már a terápia legeslegelején...

Egyébként meg... olyan ember nincs, akiről teljes bizonyossággal ki lehetne jelenteni, hogy "jól van", mindenki - kivétel nélkül! - hordoz sérüléseket. És a pszichológusok tisztában vannak ezzel, minél jobban leplezed, annál komolyabb problémákat feltételeznek.

2014. jan. 25. 19:14
 3/22 anonim válasza:
egyik ismerősöm elment jobbagyféltekés rajzsuliba.. egy pszihologus tartja.. a rajzból olyanokat mondott róla ami mind igaz volt.. egy pszihomokust nem tudsz átverni..
2014. jan. 25. 19:20
 4/22 A kérdező kommentje:
Jaj, de ilyenekre gondolok, hogy a szemébe nézek, és nem teszem keresztbe a kezem, vagy a lábam, nem játszom a hajammal, vagy a karkötőmmel.. Így sem menne? Figyelek hogy ne remegjen a hangom.
2014. jan. 25. 19:27
 5/22 anonim ***** válasza:

Ha mindezekre tudatosan próbálsz figyelni, olyan mesterkélt leszel, amivel tutira felhívod magadra a figyelmet!

De miért akarod egyáltalán átverni?

2014. jan. 25. 19:29
 6/22 anonim ***** válasza:
Juj, kérdező, ne nevettesd már ki magad, ezek, amiket leírtál, még egy laikusnak is szemet szúrnak...
2014. jan. 25. 19:33
 7/22 anonim válasza:
mondjuk én egy jó színészt ismerek aki pókerarccal tud hazudni.. de ha vmit kérdeztem nem nézett oda szóval tudtam nem mond igazat..
2014. jan. 25. 19:41
 8/22 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Azért szeretném abbahagyni a "kezelést", mert elég régóta csinálom, és nem érzek javulást. Bár az is igaz, hogy én is elzárkózom a pszichológus elől, és tudom, hogy ez meg az én hibám.

De én el sem akartam kezdeni ezt az egészet, csak "rám erőszakolták".

Viszont ha elhitetném vele, hogy jól vagyok (bár egyre inkább esélytelenek látom, de hátha) akkor nem kellene többet mennem.

2014. jan. 25. 20:24
 9/22 anonim ***** válasza:
23%

egy pszihológust/pszihiátert nem lehet átverni?

2 is van egy szobával odébb és lövésük nincs arról amit gondolok

ugyan olyanok mint a poligráf ha nyugodtan/átgondoltan válaszolsz nem tűnik fel nekik mi az ami valójában benned van

2014. jan. 25. 21:01
 10/22 A kérdező kommentje:
ez biztató :D
2014. jan. 25. 21:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!