Hogyan szüntetem meg az alvászavarom okát?
Már nagyon hosszú ideje küzdök igen komoly alvási problémákkal, több éve. Sok módszert kipróbáltam már, de egyik sem működött. Ha pszichoterápiával rájönnék hogy mi okozza a dolgot (ha egyáltalán van neki kiváltó oka), akkor utána hogyan szüntetem meg az okot? Mit csinálok? (pl. beleszerettem egy nőbe akkor, és még azóta is tart a dolog - részemről)
Ha valójában nincs kiváltó oka, csak folyamatos belső feszültség okozza azzal mit csinálok? EFT? agykontroll, autogén tréning sem segít. Nem akarok gyógyszert szedni...megint. 29 \ f
Milyen alvászavarról van szó? Korán felébredsz reggel és fáradt vagy, vagy nem tudsz elaludni este, vagy éjjelente felébredsz többször is?
Esetleg olyan típusú, ahol minden rendben van az alvással, csak későbbre tolódik neked az alvásciklus (tehát mondjuk éjjel négyig vagy fent és utána ugyanúgy lealszod a nyolc órát, mint más, csak értelemszerűen később is kelsz)? Melyik?
A legrosszabb, és már teljesen el vagyok keseredve :(
Ha nincs semmi stressz másnap akkor is, lefekszem, elalszom, majd felkelek 4 óra múlva, jobb esetben 6 óra múlva. De hiába, mert nem pihentető az alvásom. Egyszerűen akármennyit alszok, nem tudom magam rendesen kipihenni, és igazán kipihent lenni nap közben. Csak akkor közelítem meg amikor alszom 8-10 órát megszakításokkal, de még akkor is fáradt vagyok, és nem terhelhető. Kezd az idegeimre menni. Tönkretette az életem :( Régebben 6-7 óra alvással azt csináltam amit akartam, most meg...
Hát, más megoldást sajnos nem tudok mondani, csak azt, hogy fordulj először a háziorvosodhoz, ahonnan majd egy másik orvoshoz küldenek, ahol kivizsgálnak... Sok oka lehet igazából, sajnos.
Gyógyszert pedig lehet, hogy fog kelleni szedni, majd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!