Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Gyors válaszokra lenne szükség...

Gyors válaszokra lenne szükségem, tudnátok segíteni?

Figyelt kérdés

Sajnos elég erősen pánikbeteg vagyok és egy gyors segítségre lenne szükségem!

A jövő hét elején utazom vissza a városba, ahol tanulok. Ez durván 300 km-re van a lakhelyemtől. De a barátom a hét elején nem tud visszamenni, így az egész lakásban teljesen egyedül leszek. Előre rettegek az egésztől, mert nem igazán lehet emiatt egyedül hagyni, nagyon félek és mindig azt hiszem rosszul leszek és nem lesz ott senki. Egyedül aludni meg a legnehezebb lesz, mert éjszaka félek a legjobban, pláne egyedül. Nem tudom mit csináljak, van nálam pár nyugtatós gyógytea, de úgy érzem ezzel semmire sem megyek.

ÉRTELMES és gyors válaszokra lenne szükségem!!!

Előre is köszönöm!

19/L

2014. jan. 18. 23:16
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:

Hagyd égve a lámpát több helyiségben is, csukd be az ajtókat, ha az megnyugtat. Hallgass halk zenét, foglald el magad. Esténként nézz valami vígjátékot, olvass egy jó könyvet. Menj el kora este futni, vagy mozogj valami mást, én utána mindig nyugodtabb vagyok. De akár táncolhatsz is egyedül.

Nem tudsz barátnőket áthívni? Szomszéd, akivel jóban vagy? :)

2014. jan. 18. 23:24
 2/14 A kérdező kommentje:

Sajnos most teljesen egyedül leszek :/

De a lámpák és a zene az alap, csak a tudat hogy magam vagyok...

2014. jan. 18. 23:34
 3/14 anonim ***** válasza:

Én is ilyen voltam.

Legyen egy kis világítás, nézz filmvígjátékot, és igyál meg egy pohárka finom bort.

2014. jan. 18. 23:43
 4/14 anonim ***** válasza:

A mai világban sehol nincs egyedül az ember, mert van telefon,Skype,számítógép,stb. Összefoglalva: éjjel nappal azonnal tudsz beszélni akárkivel, de! Segítséget is kérhetsz ha netán szükséged lenne valamire. Egy városon belül a segítség szinte azonnal ott van.

Pl. én valami hasonló (pánik szerűség vagy szorongás,feszültség)nem is tudom mit érzek szitu esettére,tartogatok a zsebemben egy szem gyógyszert a vész esetére. De még soha nem kellet beszednem ! Hála Istennek ! Mert nem volt vész.

2014. jan. 18. 23:49
 5/14 A kérdező kommentje:

Nálam is van már nagyon régóta 2 szem nyugtató, de én sem vettem be még soha és nem is szeretném.

Hát köszönöm a válaszokat, remélem megleszek valahogy (:

2014. jan. 18. 23:51
 6/14 anonim ***** válasza:

Igen, a pánikroham már csak ilyen: este szeret előjönni, főleg amikor az ember egyedül van.

Gondolom a kérdésből, hogy a gyógyszerek nem játszanak, szóval marad pl. az ókori görög gyógymód: egy kis bor. Komolyan, állítólag már akkor is ezt használtak rá, vízzel (szóda még nem lévén) higítva.

Az olvasás is jó lehet, de olyan könyvet válassz, amin nem baj ha elalszol.

A zenét/tévét szerintem nem érdemes, mert arra előbb-utóbb fel fogsz ébredni megint.

És lehetőleg kerüld a koffeint, mert az csak ront a helyzeten (úgy általánosságban).

Meg ugye el kell hinned magadnak, hogy ilyenkor a rosszullétet nem szervi baj okozza, az egész csak a félelmeidtől van. Ezért is olyan hatásos rá a bor (meg más alkohol is), mert az ezeket ugyanúgy kikapcsolja mint a gátlásokat.

Nekem is voltak ilyen bajaim, de már 2-3 éve semmi. :)

(mondjuk közben munkát váltottam, rendeződött egy sor dolgom meg ilyenek)

2014. jan. 18. 23:56
 7/14 A kérdező kommentje:

Hát akkor lehet veszek egy üveg bort és megnézek egy jó filmet :D

Aztán próbálok minél előbb elaludni. Csak az is nehéz lesz, mert legutóbb, amikor a barátom nélkül kellett aludnom álmomban is pánikroham jött rám. Tudom hogy nem jó, hogy ennyire függök tőle, de egyenlőre most nem tudok ezzel mit csinálni :/

2014. jan. 19. 00:01
 8/14 anonim ***** válasza:
Mindenképpen legyen valaki, akit bármikor felhívhatsz, az sokat segít! És ha jön a roham... akkor el is megy. Sok rohamot csináltam már végig egyedül, nem lesz semmi bajod tőle, csak ijesztő!
2014. jan. 19. 00:15
 9/14 A kérdező kommentje:
igen, eléggé az :/
2014. jan. 19. 00:18
 10/14 anonim ***** válasza:

Igen, az. De olvass utána, mert ki lehet mászni belőle. :)

Egyébként mit szoktál tenni amikor pánikrohamod van? Voltál esetleg valamiféle szakembernél vele?

2014. jan. 19. 00:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!