Az normális, hogy ennyire nem tudom, hogy ki vagy mi vagyok?
A gyerekkorom nem volt valami fényes(17 vagyok, szóval igazából még mindig gyerek vagyok), nagyon depresszív, magamba forduló fiú lettem. Nem tudok barátkozni, félek az emberektől, néha őket utálom, néha meg magamat hibáztatom. Reggelente amikor a tükörbe nézek, legszívesebben betörném, mert annyira gyűlölöm magamat. Szánalmasnak érzem magam és folyton a halálra gondolok. Rossz az alvásom, néha stressz érzetem van ok nélkül is és a sírást is néha alig tudom visszatartani...egyszer pl majdnem matekóra közepén sírtam el magam, máskor meg pont mikor hazaértem, akkor tört el a mécses és igazából konkrét ok nélkül. A fejemben mindig járnak a rosszabbnál rosszabb gondolatok. Nem tudom, h melyik nemhez vonzódok vagy, h milyen nemű vagyok("normál" vagy transz). Van 1-2 lány barátom, akiken látom, h csak szánalomból beszélnek velem.
A legrosszabb bűnöm az meg mostanában jött elő amit kifejezetten szégyellek: halálosan féltékeny vagyok.
Van egy srác a suliban, akiről mindenki azt gondolta, h meleg. Most van egy barátnője szóval vagy heteró vagy bi, de ez mindegy is...A lényeg, h a középsuli első óta musicaleket rendez nagy sikerrel, ami azt bizonyítja, h kiáll a céljai mellett. Mindig hülyéskedik, nyílt pl ha megy valami a sulirádióban, akk simán táncol rá, aztán ha valakinek nem tetszik, akk ne nézzen oda. Letolja nagy ívből azoknak a véleményét akik le melegezik vagy bármit beszólnak és mindig boldog...Összegezve tökéletes élete van barátokkal és erős személyiséggel. De akár egy rosszabb átlagú vagy "tehetségtelen"/céltalan diákkal összehasonlítva is egy szerencsétlenség vagyok. Persze tudom, h nem kellene másokkal összehasonlítani magam, de mindig amikor megpróbálok valami pozitív tulajdonságot keresni magamban, akk még jobban kiábrándulok magamból, mert nincs egy jó tulajdonságom se. És ha ez még nem elég, rosszak a jegyeim, nem tudok kiállni az igazamért(folyton szívatnak), álomvilágban élek és minden reggel és este azért imádkozom, h olyan problémáim legyenek, mint a többi korombelinek. Egy perc csend a fejemben csodásan esne. Gondolom nem hihető a hisztizésemből, de én komolyan megpróbálok optimistán hozzáállni a dolgokhoz, de egyszerűen nem megy. Tudom, h elég zavaros amit leírtam-és bocsánatot is kérek miatta-, de a gondolataim is azok :D.
Ui: Gondoltam arra, h elmenjek pszichológushoz, de aki járt annál, aki közelben van és ingyenes az azt mondja, h nagyon bunkó volt hozzá, máshol meg messze lenne és fizetni is kéne érte(nem keveset):/
Uui: Ez mennyire normális? Mármint én kifejezetten attól tartok, h megőrültem.
Szerintem is pszichológus, de azért az nem mindegy, hogy milyen. A fizetős pszichológus is megérheti, ha cserébe boldog leszel. Ezenkívül talán van iskolapszichológus is.
Meg nem őrültél, ez csak egy szimpla extrém introvertáltság, szorongás, depresszió.
Serdülőkorban normális, ha valaki nem tudja, kicsoda is ő valójában, DE. Úgy látom, neked ennél nagyobb gondjaid vannak. Ha ennyire gyűlölöd magad, és már azt sem tudod eldönteni, milyen nemű is vagy valójában, akkor mindenképpen keress fel egy pszichológust! Nem kell félni tőle. Biztosan vannak köztük bunkók, de nem ez az általános; ha egy bunkót fognál ki, menj másikhoz. Ezt a problémát nagyon fontos lenne kezelni.
Az irigységről: próbáld meg azt, hogy nem az irigységed tárgyaként, hanem példaképként tekintesz azokra az emberekre, akik elérik, amit akarnak! Ez nagyon inspirálóan is tud hatni. Persze ehhez az kellene, hogy megerősödjön az önbizalmad. Addig, amíg el nem jutsz a pszichológushoz, írj egy listát a saját JÓ tulajdonságaidról, minimum 50-et, a legkisebb apróságokig! Jobban fogod magadat érezni tőle. Biztosan vannak értékeid, de fontos, hogy te is tisztában légy velük!
Nyugi, nem őrültél meg, előfordul az ilyen másokkal is, vagy még rosszabb is.
Nekem is voltak hasonló gondjaim, de mára javulni látszik a helyzetem.
Ha gondolod, írj privátot.
( 20/L )
Amikor az első pár sort olvastam akkor olyan volt mintha én írtam volna. Az emberektől való félelem, hogy nehezen barátkozol, és hogy haragszol magadra, de utána amit írtál... Egyből az jutott eszembe hogy ennyire nem lehet rossz a helyzet. Mi lehet az amiért ennyire másképp látod magad?
Az érthető hogy vannak hullámvölgyek, de ez már elég durva. Mi az hogy szánalomból vannak veled? Biztosan csak te gondolod így. :) Valami szerethető biztosan van benned hidd el. :)
Ha gondolod írj, szívesen beszélek veled. :) De persze csak ha szeretnéd. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!