Tul sok szamitogepezes (fuggoseg) kialakithat depressziot?
A túl sok számítógépezés a kapcsolatok leépülését vonhatja maga után, innen meg már egyenes út vezet a depresszióhoz.
Egyébként inkább az a jellemző, hogy azért lesz vki számítógépfüggő, mert már depressziós.
Szerintem sem a depresszió nem következik a függőségből, sem a függőség a depresszióból, hanem mindkettő egy közös okra vezethető vissza, mégpedig arra, hogy nincsenek a problémákkal szemben hatékony megküzdési stratégiáink.
Esetemben erről van szó, úgyhogy én - szakember segítségével - a két probléma közös okával kezdtem el foglalkozni, és egyelőre a jelek szerint hatékonynak bizonyul.
Ahogy előttem is mondták. A "számítógépezés" egyfajta elmenekülés a világ elől. Próbálod elfelejteni a hétköznapi dolgokat.
Én is így voltam, az elszigetelődés és a depresszió már jóval azelőtt elkezdődött, hogy függő lettem volna; úgyhogy itt nem a "számítógépezésről" kell leszokni, hanem meg kell gyógyulni. Utána magától redukálódik a géppel töltött órák száma.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!