Szociálisfóbiám, agóra fóbiám és depresszióm van. Hogy tudnék meggyógyulni? Egésznap a lakásban vagyok, telefont nem bírok felvenni és ajtót kinyítni se! Ez nem élet! 17/L
Én is ilyen betegségben szenvedtem, noha nem ennyire súlyos mértékben. Pusztán csak féltem az emberektől, hogy kinevetnek, hogy elrontok valamit, hogy nevetség tárgyává válok.. így ment ez évekig. Aztán egy nap leültem, és átgondoltam. Átgondoltam, mitől is félek. Azok is csak emberek, ugyanúgy megvannak a félelmeik. Iszonyatosan szánalmasnak éreztem magam, és rájöttem, hogy minden félelmem beigazolódott, mert annyira rágörcsöltem a kudarcokra, hogy aztán el is követtem a hibákat. Így aztán indokoltnak láttam a saját kis elméletemet.
Ám miután erre rájöttem, és elkezdtem kizárni ezeket a gondolatokat, minden helyrejött.
Elkezdtem tanulmányozni a különböző emberi viselkedésmintákat és mimikát, hogy megtanuljam, milyen jeleket adnak le az emberek a környezetemben. Utána már tudtam, hogy senki sem olyan magabiztos, mint az én gondoltam, mindenki fél valamitől. És ez erőt adott, onnantól én már nem féltem.
A pszichológus vagy pszichiáter max rávezethet dolgokra. A változást az embernek magának kell akarnia. A gyógyszerek egy dologra jók: hogy elzárják előlünk a problémát, de attól az még nem fog megoldódni.
Meg tudlak érteni! Én most 18 éves vagyok, és már 4éve van agora fóbiám. Mostanra azért már-már tudom irányítani, de nem mindíg. Rengeteg orvosnál, psichológusnál, és szakembernél voltam már, de nem igazán segítettek. Az ember csak maga tud uralkodni rajta. A mai napig pl. ha megyek valahova, elötte nem tudok enni, ha mégis eszek akkor kihányom, folyton ideges vagyok amíg haza nem érek. Egész nap egyedül vagyok itthon, a rokonokon kívül senkivel nem társalgok. Szóval tényleg meg tudlak érteni!
De azért csak fel a fejjel, és soha ne add fel, mindíg lesz valahogy! ;) :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!