Aki furcsa, kirí a többiek közül, annak meg kell változnia?
Ha igen, hogyan? Hogyan értse meg, miért jó vegyülni?
Ha nem, hogyan fogadja el magát?
Ha úgy érzi, nem találta meg még azt az embercsoportot, amelyben jól érzi magát, akkor nem gond, ha túraklubbal, ilyen-olyan érdeklődési körű emberek csoportjával, stb. próbálkozik?
Ugyanaz.
Na jó, értem, miért nem ugyanaz, de az is embercsoport.
És honnan gyűjtsek?
És jó ötlet?
És nincs nyomós hátránya?
Egyrészt aki furcsa, annak meg kell tanulnia valamilyen szinten alkalmazkodni az "átlaghoz", mert az ember bizony társas lény, aki nem tud az általánosan elfogadott normák szerint élni, azt a közösség kiveti magából.
Másrészt a közösségnek is alkalmazkodnia kell(ene) a mássághoz, hiszen nem vagyunk egyformák, rengetegféle ember létezik, így szép a világ.
A legjobb, ha olyan közeget keresel, ahol a leginkább elfogadnak olyannak, amilyen vagy, és közben magad is egy kicsit alakulsz, formálódsz.
Nem feltétlenül. Nem kell beolvadni a tömegbe! Inkább fogadja el magát olyannak, amilyen. Gondoljon arra, hogy se nem jobb, se nem rosszabb a többi embernél, csak egy kicsit más. Egyébként... ha belegondolsz, MINDEN ember különbözik a többitől egy kicsit :-) Van, aki jobban kilóg, de attól még szerethető.
Változtatni akkor kell, ha pl piszkál másokat, nagyon fenn hordja az orrát, lenézi a többi embert - mert ez egyrészt nem jó pont, másrészt pedig ő sem fogja ettől jól érezni magát.
Természetesen próbálkozhat túraklubbal meg bármilyen más csoporttal is, amihez kedve van. Ezzel csak nyerhet!
#4 azért elgondolkoztatott.
Igaza van, hogy változni kell. Szerintem én változtam is és még akarok is.
Viszont a második része is igaz, a közösségnek is alkalmazkodnia kell és valóban mindenki más és más elvileg.
Van egy-két idős, akiben nagyon bízom.
Nekik szoktam elmondani, hogy sokszor konkrétan azt látom, hogy egy adott csoportban mindenki ugyanazt akarja csinálni, ugyanazért lelkesedik és ugyanazok a vélemények. Én egy darabig tűrök-tűrök-tűrök, majd elpattan a cérna és véleményt nyilvánítok. Ekkor "meg akarnak enni".
Erre szokták válaszolni az idősek - nyilván a korral együtt tapasztaltak is lettek -, hogy szerintük nincs olyan, hogy egy embercsoportban mindenki azt akarja, csak alkalmazkodnak.
Miért kell?
Miért "bűn" kimondani a véleményt?
Szerintem könnyebb lenne - nekem legalábbis!! -, ha mindenkit meghallgatnánk, és nem mindig a hangadók győznének. Persze ehhez hozzá kellene tartozzon a másik véleményének tisztelete, a másik ember tisztelete: nem "esszük meg" a véleményéért...
Miben vagy fura?
Művészlélek vagy te is? (Amúgy én az vagyok, bár még csak hárman mondták ki és én magam.)
Nagyobb társaság nem jó nekem, főleg, ahol csak beszélgetni gyűlnek össze.
Ezért szeretnék olyan kört, ahol már bizonyos dologra "szakosodott" lelkű emberek vannak, már olyanok, akik nem "átlagosak": művészlelkűek vagy valami hobbi megszállottjai.
Például sokan nem díjazzák, hogy sokat beszélek, és hétköznapi dolgokról, amit meglátok vagy ami eszembe jut arról, amit meglátok. Sokan problémázásnak érzik (WTF?? Sose értettem ezt...), sokakat egyszerűen fáraszt.
Megértem ezt, hiszen engem is fáraszt, ha rokon a kajáról és a napirendről beszél órákig megállás nélkül, vagy valaki a saját hobbijáról.
Viszont annak ellenére, hogy megértem, hogy fárasztó ez, olyan emberrel jönnék ki jól, aki tolerálja. És lehet, hogy ő is beszédes lenne, és akkor már nem csak én lököm a hüly.e rizsát, hanem ő is és akkor mindketten alkalmazkodunk.
Én színészetre járok.
Hát, olyasmi, müvészlélek. Írok, rajzolok, meg kicsit elvont vagyok, nem az a "nagy átlag". Nem megyek szembe az árral, csak élem a magam világát. Mindenkit elfogadok, és a nyíltságomat látva mások is elfogadnak. Nem szándékosan, de ha elkezdek beszélni, mindenki odafigyel, és gondolkodik azon amit mondok, mert annyira más a gondolkodásom.
Azt tudom ajánlani, hogy békélj meg magaddal, ha magadat elfogadod, akkor más is el fogo fogadni. Tapasztalat. Én sem hittem ezt el még régebben, voltam nagyon rossz idöszakaim, amikor rosszul éreztem magam a személyiségem miatt, aztán megtanultam magam szeretni (megjegyzem nagyon kemény munkámba került)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!