Inkább kórházba juttatnám magam, hogy kibújjak a vizsga
alól?
Figyelt kérdés
Nem bírom a vizsgákat, pedig még csak most kezdődött, tiszta idegbeteg vagyok és fáradt egyben, nem tudok koncentárlni a fejem fáj a fülem zúg, hiába tanulom nem akar semmi megmaradni, ha így megyek, holnap megbukok.
Hiába mentem el sétálni, ittam nagyon erős kávét mindjárt álmon halok, pedig ennyi tudással nem lesz kettes. Mit csináljak? Legszívesebben kórházba "juttatnám" magam, hogy legyen alibim...
Menj el, nézd meg milyen a vizsga, bukj el rajta, és következő alkalommal úgy mész vizsgázni, hogy már tudod, milyen. Az hatalmas előny. Nem értem, hogy lehet ezen görcsölni, tudod hány megbukó diákot láttak már azok a tanárok? Egyébként, ha ennyire parázol, akkor pszichológus/pszichiáter, egyértelmű, hogy ezt már kezelni kéne.
2014. jan. 7. 23:49
12/23 A kérdező kommentje:
Inkább meghalok, mint az a szégyen, hogy megbukok..
2014. jan. 8. 02:42
13/23 anonim válasza:
:D Épp minap gondolkodtam azon h ha kórházba kerülnék mondjuk teljes kimerültség miatt, akkor mentség lenne hogyha nem sikerül a vizsgám. Hasonlóan vagyok mint te, pedig tanulok rendesen, jó eredményeim is vannak többnyire, viszont gyűlölöm magam amiért napközben néha tengek-lengek, vagy épp alszom mikor tanulni kéne. Eszem van, szorgalom semmi... Engem pluszba még ellenőriznek is, mert egyetem mellett dolgozom, és a munkáltatómat eléggé érdekli milyen eredményt érek el, és a szégyen megölne ha egy bukást vagy egy rossz jegyet kéne neki bejelenteni... Enni alig eszek már, az energiaitalt és a kávét töltöm magamba, 2 nap alatt kivégzek egy 10 dbos Nescafet. Idegbeteg, stresszes vagyok, pedig már ez sokadig vizsgaidőszakom, és ezerszer megfogadom h időben elkezdek tanulni, de sosem jön össze, mert lusta vagyok, és legszívesebben kinyírnám magam komolyan h ilyen hasznavehetetlen embert h hordhat a hátán a föld, akinek ennyi akaratereje nincsen... Egyébként ezek totál általános problémák, ha hiszed ha nem az egyetemisták jelentős része ugyanezeket produkálja mint mi :) Szóval az h elmegyünk egy vizsgára és azt látják h más milyen felkészült, vagy belövik h ők csak 2 napot tanultak és mégis jeles, az azért nem pont így van mert ők is ugyanúgy gyötrődnek a jegyzetek felett, vagy 10szer kitakarítják a szobájukat vagy épp a tv előtt ülnek :)
2014. jan. 8. 03:29
14/23 anonim válasza:
Egyébként számomra hülyeség h nem baj a bukás, mert egyrészt baromi nagy szégyen, másrészt meg pluszköltség ha valakinek utaznia kell egy vizsgára, és nem utolsó sorban plusz energia, és képes felborítani egy vizsgaidőszakot elég szépen... Arról nem is beszélve hha a hallgató önhibáján kívül bukik, akkor meg jön az h mennyit tanult és mégsem sikerült, így az egész életkedve elmegy mindentől..
2014. jan. 8. 03:31
15/23 anonim válasza:
A hallgató általában nem bukik önhibáján kívül... ez azoknak a szövege, akik b@s.nak tanulni, aztán meg előadják, hogy nem volt jó napja a tanárnak, olyat kérdezett, ami előadáson sem hangzott el és egyetlen nyomtatott dokumentumban sem szerepel stb.
De ha egyszer nem tanulta meg és ezt tudja is magáról, akkor minek is görcsölni rajta?
Akinek meg problémát okoz egy bukás, az ne vizsga előtti este fél tízkor kezdjen el sopánkodni, hogy úristenholnapvizsgaéstökhülyevagyokmegfogokbukni.
Továbbra is kitartok amellett, hogy nem tragédia egy bukás. Nem ez lesz az egyetlen az évek során. Már ha nem csak hisztiről van szó és valóban nem tudja a kérdező az anyagot.
2014. jan. 8. 06:28
16/23 anonim válasza:
Első vizsgaidőszak?! :) Hidd el nekem, ez lesz a legkönnyebb ;) Én most vagyok az 5. vizsgaidőszakomban :) Nyugodj meg, hagyj szüneteket a tételek olvasása közt, hogy "ne sorvadjon el az agyad" ;) Néha kapcsolódj ki tanulás közben, mert amúgy is köztudott, hogy egy felnőtt ember max. 40-50 percig képes egy huzamban koncentrálni, utána már csak szenvedés.
Bár én nem ezt a módszert alkalmazom, de hátha ez segít :)
2014. jan. 8. 13:49
17/23 A kérdező kommentje:
köszi a válaszokat!
Utolsónak: Miért, mi a te módszered? :)
2014. jan. 8. 17:42
18/23 anonim válasza:
Igazság szerint, mindent az utolsó pillanatban tanulok meg, mert így jobban megmarad másnapra. Pl tegnap szigorlatoztam, és csak vasárnap-hétfőn tanultam rá, és 4-es lett :) Pedig összevont szigorlat volt, nem kevés anyaggal. Így azért van időm pihenni is a vizsgaidőszakban ;) Holnap is lesz vizsgám, és arra pl. csak ma tudok tanulni. (bár most nem lett volna máskor időm)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!