Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mit csinál a pszichológus,...

Mit csinál a pszichológus, pszichiáter? Mire képes egy dilidoki? Mondja el nekem valaki miért és mire jó a dilidoki és mit csinál?

Figyelt kérdés

Tegyük fel valakinek problémája van(nekem is),de lehet akárki és elmegy egyilyen vészmadárhoz.

Mindenki azt mondja meg a csapból is az folyik,hogy kinyitja az embereket,segít nekei.

Ezt pontosan hogy csinálja?

Beszélteti az embert. Ott ül és nem csinál semmit(tapasztalatból tudom) és a végén azt mondja 5000.

Kiönteni a szívemet a neten is lehet,vannak segélyvonalak is meg kitudja még mi. Ingyen!!!!

Attól nem lesz jobb,hogybeszélek a problémáról.(tapasztalat)

Monjuk járok hozzá fél éve het egyszer 5000-ért.(iyen gyakran szerintem nemis fogadnak,heti 1 különben sem ér semmit)

Az már szép summa. Ő meg ott ül kussban és engem hallgat.

A problémák még állnak.

Ezután mit csinála varázsló??

Ennek az egészen az a lényege,hogy aki akar az elemhet hozzájuk panaszkodni,siránkozni,kiöntheti szívét-lelkét és fizet azért,hogy valaki meghallgatta?

MIért folyik a csapból is,hogy minden apró szarság betegség és keressük fel őket??

Azért,mertők adják el a mérget ami "gyógyszernek" neveznek??

Szóval miért kellen bárkinek is hozzájuk menni ha nem csinálnak semmit?

Ül és egyidő után mond egy összeget?? Ezzellehet segíten az embereknek?

A mi oldalunkról nézve másképp is ke lehet dobni a pénz az ablakon.

Elvégeznek egy tanfolamot-(amit tévesen egyetemi "oktatásnak" neveznek)-és mire képesek utána az emberekkel?? Meghallgatják?? Ennyi?? Ehhez kell a tanfolyam??

Úgy értem vagy meghallgatják az embert vagy felírnak neki valami vagy mindkettő.És szerencsés esetben nem mondják rá,hogy hülye.

Bár ők már akkor tudják valakiről,hogy beteg ha ránéznek. Ez fontos,így több pirulát lehet kiosztani.

Szóval mire jó és ami nagyon érdekel,hogy mit tudnak csinálni?

Az irományom megítélésétől függetlenül legyen valaki olyan kedves és monja el nekem,hogy valójában mit is tudnak kezdeni az emberek problémáival a mágusok?

Mert a lelkével nem foglalkoznak!!!

CSak az agyával.Biokémiai zavar.Beteg. Ne is lehet más,balkezes.

Tehát elmegyek,beszélek-nem beszélgetünk,mert ő kussban van,csak én beszélek ami szerintem rossz,beszélgetésnek kellene lennie-perkálok,többször is találkozunk.

.A helyzetem változatlan és ekkor mit tud előhúzni a tarsolyából??

Tudjuk,hogy patkányméreg csak káros vagy placebó.Hatástalan és ami sokkal fontosabb nem segít.

Ha elmarad ismét ott a probléma vagy mindvégig ott a probléma csak a szer megzavarja az agyat és nem foglalkozik vele.

Meg függőséget is okozhat egyeseknél meg fokozhatja az öngyikossági hajlamot.

( arról nem is beszélve,hogy azt modják azér van rossz kedve,mert ebből vagy abból a hrmonból,vegyületből kevesebb van a fejében,szervezetében,de eszükbe sem jut,hogy a LÉLEK HATÁSSAL VAN A TESTRE ÉS HA AZT REDBEHOZNÉK AKKOR AZ AGY BIKÉMIAI EGYENSÚLYA IS RENDEBJÖNNE,de nem inkább az agyat drogozzák és a lélek kallódik,---emlkeztetőül pszché= lélek, áter= gyógyász,miért az aggyal foglalkozni meg a "gyógypirulával" és ,miért nema lélekkel??)

Tehát marad a duma!!!! Na,de azt nem csinálják.

Te beszélsz ha akarsz utnáa megszbadítod magad egy szebb összegtől és a probléma még mindíg fenn áll.

Akkor,hogy és mivel tudnak segíteni?? Tudnak??

Érdemes egyáltalán elmenni hozályuk??

Hogyan és mivel "dolgoznak" ?

Az írásom kritizálása nélkül fejtse ki nekem valaki,hogy azok a félnótások,hogy tudnak segíteni az embereknek.

köszi

2009. nov. 28. 10:24
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
100%

Én egy ilyen félnótás vagyok, akihez eljönnek az emberek fizetni. Nem 5000 ugyan hanem 6000-t. Aki fizet.

Először a pszichológus és a pszichiáter teljesen más. A pszichiáter orvos, a pszichológus bölcsész.

Nem ülök és hallgatom, hanem megpróbálom az elmondottakat összefoglalni, megpróbálok a mozgatórugókra rávilágítani. Hiszen, ha az ember megérti, rájön, hogy mit miért csinál, miért reagál valamire az adott módon, akkor könnyebben is tud változtatni rajta. Ezen kívül egy kívülálló szemével gyakran teljesen másképp néz ki a dolog.

Vannak emberek akiknek ez nagy segítség, hiszen "elvesznek" a saját problémáikban, nem tudják a gyökerét megkeresni.

Vannak emberek akiknél teljesen felesleges, akkor meg is mondom, hogy ennek semmi értelme.

Ilyen lehet aki eleve ellenérzéssel jön és elzárkózik mindentől. Aki nem hajlandó elgondolkozni a hallottakon, nem próbálja meg más szempontból értékelni a történteket.

Tehát az alap, hogy segíteni akarjon magán, meg akarja változtatni a dolgok menetét.

A pszichiáter orvos, aki - ahogy írod - a biokémiai folyamatokkal is foglalkozik. Ez nem ilyen egyszerű, hogy kiegyensúlyozott vagyok és akkor az agyam is megfelelően fog kémiai anyagokat termelni. Sok oylan betegség van, akár genetikai, akár kialakult, amikor csak a folyamatok befolyásolásával lehet eredményt elérni.

Ha te eleve úgy állsz hozzá, hogy "félnótások" akkor nálad nem sok értelme lenne a dolognak. Először is azt kéne elfogadnod, hogy lehet, hogy te sem látsz helyesen mindent. Hogy lehetnek más aspektusok. Hogy esetleg összefüggéseket nem veszel észre. Ha addig eljutsz, hogy "ugyan nem hiszek benne, de meghallgatom, hátha mégis van benne valami" akkor már lehet eredményt elérni.

2009. nov. 28. 10:39
 2/23 anonim ***** válasza:
82%

Tudod, kétféle ember van, az egyik, akin tud segíteni egy pszichológus, és a másik, aki nem hagyja magát, hogy segítenek neki. Én még sosem voltam pszichológusnál, de elismerem ennek a szakmának a fontosságát!

A pszichiáter inkább orvos, kórházi esetekkel foglalkozik (pld. skizofrének, stb.) akik nem választhatják meg, hogy menjenek-e, hanem őket (többnyire) beviszik.. A pszichiátria kórház. A pszichológusnál pedig egyéni elbeshzélgetés van, magad döntöd el, hogy elmész-e hozzá.

Én nem vagyok egyik sem, de a barátaim "lelki szemetesládája" vagyok már évtizedek óta... Kicsit hasonló. Én sem adok nekik tanácsot, de meghallgatom őket, néha elmondom a saját véleményemet, aztán döntsenek ők! A pszichológus NEM IS ADHAT semmilyen konkrét tanácsot a páciensnek, hanem rávezheti a páciensét arra, hogy ő maga jöjjön rá, mit kell csinálnia az adott problémával.

Volt régen egy népmese: Beteg volt a juhász (lelkibeteg). Egy bölcs varázsló azt mondta neki, menjen ki az erdőbe, ásson egy gödröt, és kiabálja bele háromszor teli torokból a problémáját, és temesse be a gödröt, és meg fog gyógyulni. A juhász így is tett, és meggyógyult.

A pszichiáter is valami ilyesmi... elmondod valakinek, és máris megkönnyebbülsz. Jah, hogy fizetni kell? Hát igen, nem mindenkinek van a családban-baráti körben "képzetlen magánpszichológusa" :)

2009. nov. 28. 10:44
 3/23 anonim ***** válasza:
100%
A pszichológus nem arra való, hogy megoldja helyetted a problémáidat, hanem, hogy rávezessen téged a helyes megoldásra. Sok embernek segít, akik fogékonyak, és magukban próbálnak rendet tenni. Akik másokban, másban keresik a saját gondjuk gyökerét, azoknak a pszichológus nem tud segíteni.
2009. nov. 28. 10:48
 4/23 anonim ***** válasza:
89%

Akkor másikat kell keresned.

A pszichológus vezető. Lelki szakértő, tanácsadó, erről tanult az egyetemen.

A pszichiáter orvos. Gyógyítja az idegi betegségeket.

Az életedet csak te magad élheted. Ha lelki vezetőre van szükséged, akkor lelkészhez fordulj!

Ha a saját utadat keresed, akkor tanulj jógázni!

Az én fiamnak és osztálytársainak sokat segített a pszichológus. Hamarabb kikeveredtek a kamaszkori panaszokból. Meg nem lett öngyilkos, amit én élre sem vettem, csak utólag mesélték.

A barátnőméket viszont csak lenyúlta a családterapeuta. Legalább félmilliót nála hagytak, és húzta csak ...

2009. nov. 28. 10:59
 5/23 anonim ***** válasza:
82%

Neked csak jót tenne. De előbb egy nyelvtan-tanár.

Pszichológushoz járni kellemes dolog. Ennyit a fodrász is elkér, még többet is.A masszőr is.

2009. nov. 28. 11:00
 6/23 anonim ***** válasza:
85%

"Az írásom kritizálása nélkül fejtse ki nekem valaki,hogy azok a félnótások,hogy tudnak segíteni az embereknek. "

'mer??

csak te kritizálhatod a világot, vagy mi?

nyilván az emberek csak passzióból hordják oda a pénzüket.

A pszichológus nem beszélhet, csak vezethet téged a kérdéseivel, mert magadnak kell megoldanod a problémát.

A lelki vezető beszélhet, s te meg kussban vagy. Keress ilyet!

2009. nov. 28. 11:03
 7/23 anonim ***** válasza:
76%

Neked mi bajod?

Nincs pénzed, vagy mi?

2009. nov. 28. 11:11
 8/23 anonim ***** válasza:
13%
Ezért nem tekintem a pszichológiát tudománynak.
2009. nov. 28. 11:11
 9/23 anonim ***** válasza:
100%

Sajnos a nincs olyan gomb amit megnyomnak és meggyógyulsz, sem olyan gyógyszer amit beveszel és megvan oldva a probléma. Dolgozni kell érte.

Én azt gondolom rá kellene jönni, hogy mi a problémád neve. Ezt valószínűleg megtudja mondani bármelyik pszichológus. Ha már tudod mi a bajod, akkor keresned kellene egy olyan szakembert akinek ez a szakterülete, specialitása.

Valószínűleg nem te leszel az első páciense aki ilyen gonddal küszködik, láthatott már ilyet minden stádiumban, és tudja, hogy mikor mivel tud helyre rázni, segíteni.

Mindenképp olyan dokit keress, aki számodra hiteles, és akiben bízol.

2009. nov. 28. 11:12
 10/23 anonim ***** válasza:
57%
jesszus te ténylegbeteg vagy
2009. nov. 28. 11:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!