Hogy vegyem rá felnőtt barátnőmet, hogy forduljon szakemberhez (pszichológus, pszichiáter), mert szüksége van rá?
A kérdés az, ha már a csontoknál tartunk, hogy vegyem rá, hogy elmenjen megmutatni az orvosnak a csontját, hogy az eldönthesse, kell-e gipszelni vagy nem.
NEM diagnosztizálni akarok!!! Nem vagyok szakember, nem tudom megállapítani, MI a baj, csak azt látom, hogy nagy baj van. Hiába írom le, látatlanban, leírás alapján ti sem tudtok diagnosztizálni, akkor sem, ha orvosok vagytok, akkor meg pláne nem, ha nem vagytok. Nem ebben van segítségre szükségem! Ebben itt a GYK-n NEM LEHET segíteni!!!
Abban kértem segítséget, hogy lehet rábeszélni valakit, hogy forduljon szakemberhez. Ez a két dolog nem ugyanaz!
Kérem, hogy aki kísért/vitt/küldött pszichológushoz vagy pszichiáterhez valakit, írja meg, hogyan beszélte rá az illetőt! Köszönöm.
Akkor mit javasolsz konkrétan? (Ha rosszul közelítem meg a dolgot.)
Nem akarom, hogy a kedvemért járjon pszichoterápiára. Csak beszéljen egy szakemberrel (és ezt a saját maga érdekében tegye), és az állapítsa meg, szükség van-e ilyesmire. Hogy erősítsem benne a betegségtudatot? Ő nem látja a problémákat, én igen. Ha felsorolom, tiltakozik. Elmondhatom még ezerszer, nem fogja belátni - mint említettem, egyre inkább elszakad a valóságtól.
Na jó, szerintem ne eröltessük.
Mellesleg szomorú, hogy azt gondolod, hogy valakinek a problémáját (esetleges betegségét, mondom "esetleges") csak akkor kell komolyan venni, amikor már "dühöngeni" kezd.
Ha korábban könnyebben lehetne segíteni, miért kell megvárni, míg elfajulnak a dolgok?
Nem kell válaszolni, költői kérdés volt. Majd megoldom.
Amíg nem írod le, mit értesz ezen az "elszakad a valóságtól"-on, addig nem kaphatsz tartalmas választ.
Egyébként azon gondolkodj el, hogy te hogy reagálnál arra, ha egy barátod azt mondaná, hogy menj orvoshoz, mert kezdesz elszakadni a valóságtól. Valószínűleg megsértődnél, ha pedig paranoid skizofrén lennél, akkor talán még azt is gondolnád, hogy az illető is az ellened szőtt összeesküvés szereplője.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!