Hogyan lehet ez kezelni? Úgy érzem, minden eddig elért eredményem összeomlott.
Terápiára járok (személyiségzavar, kötődési problémák, önértékelési zavar miatt). Jól haladtam, nagyon jól, több hónap alatt rengeteg eredményt értem el.
Eleinte a környezetem is jól reagált.
De most úgy érzem, hogy mindenki ellenem fordult, csak támadást kapok, és ettől újra összeomlottam. Úgy érzem, az egész eddigi küzdelem hiábavaló volt, minden elért eredményem szertefoszlott. Mindenki csak hibáztat, senki nem áll mellém, senki nem támogat. A családom támad, a barátaim nem érnek rám... egyszerűen elveszettnek érzem magam, és nem látom értelmét az egész küzdelemnek. Túl lehet ezen jutni valahogy? Aki végigcsinált már terápiát, hogyan küzdött meg a környezete ellenállásával? Vagy csak én vagyok ilyen szerencsétlen, hogy nemhogy segítenének, még hátráltatnak is?
Lehet, hogy a családodnak elege lett abból, hogy te vagy a "szegény beteg", akit támogatni kell. Magyarán nincs elég türelmük hozzád. Te viszont nem tehetsz erről.
Nehéz kérdés, talán úgy tudnál segíteni a kialakult helyzeten, ha minél "normálisabban" viselkednél velük, ugyanakkor nem lenne tabu téma a betegséged, hanem ezt is nyíltan meg tudnátok beszélni.
DE
Nem lehet, hogy csak a lelki problémáidból kifolyólag érzed úgy, hogy mindenki ellened fordult?
Nem vártam én különösebb támogatást tőlük, sőt... amikor megtudták, hogy terápiára járok, körülugráltak, hogy akkor miben segíthetnek. Én mondtam, hogy nagyjából semmiben, mert ezt a harcot nekem kell megvívnom, csak annyiban, hogy bíznak bennem.
Azóta már sikerült feldolgoznom a dolgot (voltam közben a pszichológusomnál is). Valószínűleg éppen egy nagyon érzékeny állapotban ért a támadás, és ők föl sem fogják, hogy mennyire csúnyán bántak velem (tényleg nagyon aljasul támadtak). Nekem ez óriási csalódás, de hát be kellett látnom, hogy egész életemben ez volt a jellemző - hát nem véletlenül lettem személyiségzavaros!
Szerencsére azóta helyretettem a dolgokat, és a barátaim is támogatnak. Csak kérnem kellett. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!