Rákszűrés eredményem P2, HPV gyanú? Lehetseges, hogy csak a felfazas miatt lett ez az eredmeny?
Ezt te gondolod, hogy HPV gyanús vagy, vagy a leleteden szerepel rajta?
Ugyanis a P2-es rákszűrési eredmény teljesen jó. Aki nem szűz már, hanem él nemi életet, annak ha nincs gond, akkor P2-es eredménye szokott lenni.
Nekem is évek óta P2-es eredményeim vannak és teljesen rendben vagyok, mondták is, hogy ez teljesen jó eredmény.
És a felfázás nem befolyásolja a rákszűrés eredményét.
Ahogy előttem írták.
A P2 teljesen normális egy felnőtt, nemi életet élő nőnél. Semmi teendőd nincs 1 évig, míg mész a következő tesztre.
Akkor ebben az esetben kontroll javasolt. Ilyenkor nem 1 év múlva, hanem korábban kell visszamenni és megismételni a vizsgálatot, illetve az orvos elrendelhet más vizsgálatokat is.
Amúgy attól, hogy a HPV vírust megtalálják a szervezetedben, még nem vagy rákos. Csak ez a vírus nagyban hozzájárul a kialakulásához. Tehát a P2 arra utal, hogy rákos sejtek még nincsenek. De HPV vírussal attól fertőzött lehetsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!