Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Hogy kezeljem a dolgot? (lent)

Hogy kezeljem a dolgot? (lent)

Figyelt kérdés
Szóval olyan 12-13 éves koromban kezdődött el ez az egész. Nemtudom miért de gyakran meg "kellett" érintenem dolgokat többször is mert azt éreztem, hogyha nem teszem akkor valami fog történni velem, vagy pl. többször újraolvastam egy sort a könyvben pedig elsőre is felfogtam, hogy mivan oda írva, de mégis. Már volt, hogy tiszta ideg voltam, hogy miért van ilyen érzésem h rossz dolog fog történni, de ha megérintettem egy tárgyat elmúlt, de késöbb megint jött ez a fura gondolat. Most vagyok 18 éves, lassan 19 és szeretném ha valahogy ezeket a gondolatokat legyőzhetném, de orvoshoz nemszeretnék menni mert cikinek érzem. Mit csináljak?
2013. dec. 19. 02:58
 1/5 anonim ***** válasza:

Nem kell félni tőle, feszültséglevezetés, kényszerbetegség. Olyan, mint amikor valaki ötször leellenőrzi, hogy elzárta-e a gázt, bezárta-e az ajtót. Nagyon sok fajtája van. Erre a szekrénysimogatás szót ismerem.:) Én is szoktam.:)

Akkor kell csak vele foglalkozni, ha már sok idődet elveszi, vagy másért zavar maga a cselekedet Téged.

Én kineziológussal vagy Hellinger-féle családállítással próbálnám meg.

2013. dec. 19. 04:08
 2/5 anonim ***** válasza:

Egy hölgy ismerősöm (29 éves) kényszerbeteg.

Már rég találkoztam vele, de a következők alap dolgok voltak:

Amikor elhagytuk a lakásukat, akkor kb. 4-6x ellenőrizte, hogy be van-e zárva az ajtó. A tűzhely el van-e zárva, ezt is sokszor egymás után. A végén engem is megkért, hogy nézzem meg, be van-e zárva, el van-e zárva. Sajnos nagyon depressziós volt és tudni akarta, ki mit gondol róla és erről mindenkit megkérdezett.

Szóóóóóval...ha kényszerbeteg vagy, akkor nem tudom, hogy egyedül sikerülhet-e legyűrni, de próbáld meg!

Bár én nem tudom, milyen ez, azt tanácsolnám, hogy egyszerűen ne csináld. "Egyszerűen". :)))

Próbáld meg kihagyni, hogy valamit "kell" érinteni.

Először csak 1-1 dologgal, aztán egyre többször.

Mondjuk ezt nyilván naponta csinálod, akár többször is. Szóval egy nap egyszer ne csináld. Aztán kétszer aztán így tovább..Aztán csináld megint és utána meg ne csináld. Remélem értesz :)))

Ha pedig nem megy, akkor ciki/nem ciki el kell menned szakemberhez, mert ha ez megkeseríti az életed, akkor boldogtalan lehetsz tőle :/ És depressziós, pánikbeteg, meg minden szarság előjön :(

Én sok sikert és gyógyulást kívánok neked! Ha lehet, akkor írd majd meg, mi történt. Elmentél-e végül orvoshoz, kipróbáltad-e a "nem fogok meg semmit, de csak fokozatosan" módszert. :))

Olvass fórumokat, biztosan másnak is vannak ilyen panaszai :)

2013. dec. 19. 08:46
 3/5 anonim ***** válasza:
ne az orvost érezd cikinek, hanem a betegséged... az orvos azért van, hogy foglalkozzon veled.
2013. dec. 19. 09:41
 4/5 anonim ***** válasza:
Amúgy (előző előtti vagyok), ha nem mész orvoshoz és rosszabb lesz, akkor képzeld csak, mit fogsz érezni..szóval..tényleg menj el orvoshoz. Nem kell elmondani senkinek, de titkolni sem kell. Ez a te dolgod, fogod magad elmész. Az emberek véleménye meg le van szarva, ha csak bántani tudnak, amiatt, mert szeretnél meggyógyulni..
2013. dec. 19. 11:44
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Próbálom visszafogni ezeket a kényszereimet és ha mégis "rámtör" akkor inkább el is veszem a kezemet amihez hozzá akarok érni.
2013. dec. 20. 02:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!