Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Ezt hogyan látjátok? Milyen...

Ezt hogyan látjátok? Milyen megoldást találtok rá? Stb.

Figyelt kérdés

Rendkívül előnytelen és hülye sajátosságom, hogy valahogy nem rögzítek semmit abból, amit néhány perccel ezelőtt gondoltam.

Nem konkrét adatokra gondolok, hanem ha valamilyen komplexebb témát megfogalmazok, akkor azt nem tudom másodjára ugyanúgy visszaadni, mint ahogyan elsőre tettem. Mintha valaki más gondolta volna ki helyettem akkor elsőre is, én meg próbálom átmásolni a gondolatot, de nem sikerül, mert nem is az én agyamban fogalmazódott meg ( pedig igen ).

Az imént írtam egy üzenetet valakinek és már a felénél jártam ( hosszú szöveg volt ) amikor a lap valamiért magától frissült és elvesztlődött minden, amit írtam. Szinte gutát kaptam, még most is a hatása alatt vagyok. Másodpercekig csapkodtam a billentyűzetet s az asztalt. Egyszerűen tudtam, hogy nem fogom tudni ugyanazt megfogalmazni még egyszer.

Olyan , mintha egy képzeletbeli vágólapra kellene rögzüljön minden , de nálam ez a vágólap soha nem működik.

2013. dec. 12. 09:46
 1/5 anonim ***** válasza:

Szerintem szimplán nem jó a rövidtávú memóriád, ami téged megijeszt, így mindenféle "más agyát" képzelsz bele a történetbe. A dühkitörésed, és a tévképzeted arra enged következtetni, hogy ezzel kapcsolatba nem ártana felkeresned egy szakembert.

Ha nem teszed fejben rendbe a dolgokat, egy idő után kényszerképzeted lesz, nem csak rossz látásmódod. Na azon aztán nehéz lesz segíteni.

2013. dec. 12. 09:58
 2/5 A kérdező kommentje:
#1 - Te kicsit félreértelmezted a szöveg 90%-át. Mindegy.
2013. dec. 12. 10:03
 3/5 anonim ***** válasza:
Az teljesen természetes, hogy kétszer ugyanazt a hosszú szöveget nem tudjuk ugyanúgy megfogalmazni, vagyis a helyedben én ugyanígy mérgelődtem volna, a különbség annyi lett volna, hogy nem mutatom ki és nem engedem ennyire szabadjára a mérgemet, hanem egy rövid nyeléssel túl lépek rajta. Semmiképpen nem kezdek neki az újboli megfogalmazásnak, hiszen tudom, hogy úgysem lesz ugyanaz, inkább mást kezdek el csinálni. Én így lépek át a problémákon. A dühöngés biztosan nem tesz jót sem neked, sem a környezetednek. Fogadd el a világot a hibáival együtt és kész. :)
2013. dec. 12. 10:25
 4/5 A kérdező kommentje:
#3- Utálom a hibákat . Tudom, hogy a többség úgy látja a dolgokat, ahogyan te, de én más anyagból vagyok.
2013. dec. 12. 10:35
 5/5 anonim ***** válasza:
ha nem tudod szóban kifejezni azt amit gondolsz érzel az akár a diszlexia egyik tünete is lehet.
2013. dec. 12. 11:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!