Szociális fóbiáját sikerült valakinek legyőznie? Hogyan?
Menj el homeopátiás orvoshoz, mert ez nagyon könnyen orvosolható, csak nem tudom, melyik szert ajánljam. Ezt homeopátiában (pl.) úgy nevezik, hogy lámpaláz - félelem közönség előtt. De erre is sok szer van. Ha olyan vagy, aki mindig hamarabb ér oda a randira vagy a suliba, mert szorong: nehogy elkéssen, akkor pl. lehetne: ARGENTUM NITRICUM CH30 minden héten kétszer (hétfőn és csütörtökön) egyszer 5 globuluszt elszopogatni. Éhgyomorra. és a többi homeopátiás szabályt is szigorúan betartani, pl.: ne tedd mobiltelefon vagy PC mellé a szert. De lehet Anacardium, Gelsemium, stb.
JOBBULÁST! és ne add fel a gyógyulásod keresését, mivel van rá szer!
A fóbiák között a szociális fóbia a legmakacsabb, de hipnobehaviorista módszerrel elég jól gyógyítható.
Érdemes megnézni:
Tanácsot sokan tudnak adni. Én a személyes tapasztalataimat sokaknak leírtam már, valószínűleg egyik fülükön be, a másikon ki. Ezért nem is ismételném magam.
Egy jó tipp: képzeld el milyen életet élhetnél enélkül! Fantáziálj, színezgesd folyamatosan. Ez egy nagy motivációs forrás. Ezt akard elérni miközben le akarod győzni. És ne a suli, szakma, család és egyéb ilyen külső dolgok miatt, hanem a saját lehetséges életed miatt akard legyőzni.
Gondolj arra, hogy a többi ember semmivel sem jobb és nem is rosszabb nálad. Hidd el, semmi, de SEMMI ciki nincs abban, ha nem jól szerepelsz az órán! Fogadd el magad! Érdekes módon minden változás azzal kezdődik, hogy először is elfogadod azt, ami most van. Nehezen alkotsz értelmes mondatokat? Tudod, hogy ez az idegességtől van. És? Jogodban áll idegesnek lenni, remegni, izgulni; senki nem szólhat meg ezért. Hatásos fegyvered lehet az önirónia és a humor - ez a két dolog szinte minden helyzetben segít!
Ezt úgy írom, hogy sokáig magam is erősen szorongó voltam - egy kicsit még most is.
Pszichiáter és gyógyszerek segítségével igen.(nem vagyok gyógyszer-párti,de nagyon javasolták a gyógyszert,mert a szociális fóbia mellett pánikbetegségem és depresszióm is volt)
8 hónapig szedtem a gyógyszert. 3 hónapja már teljesen leálltam vele,és szerencsére nem estem vissza,és nagyon boldog vagyok:) Minden szociális fóbiásnak üzenem,hogy ne adja fel. Van kiút. Tudom,hogy szörnyű állapot,de csak akarni kell a gyógyulást!
17L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!