Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Szerelmi csalódás után,...

Szerelmi csalódás után, lehet, hogy segítség kell?

Figyelt kérdés

Szándékosan nem szerelem, szex kategória.

27F vagyok, hosszú idő után úgy éreztem, ismét van értelme kiért hajtani. A dolog augusztustól tartott idáig, múlt héten próbálkoztam meg komolyan, és tegnap beszéltük meg, hogy barátok maradunk stb.

Az agyammal elfogadom, hiszen tudom, hogy nem lehet ezekkel erőszakosan ráhatni. De félek, ez még fájni fog.

Nem csak ezek a dolgok vannak persze. Hogyan, honnan fogok valaki mást találni, megismerni. "Öregszem", meg akarom találni a társamat, ha 20 éves lennék, fel se veszem. Igen, volt már újrakezdés, és mindig "egyre jobb" nőket kaptam, csak itt érzem úgy, hogy ő volt a tökéletes.

A másik, hogy nagyon lassan alakulnak ki bennem érzelmek, őt is ismertem már egy éve, de júliusban lassan alakult ki, hogy "na próbáljuk meg", nincs számomra szerelem első látásra. Mennyi idő, mig elmúlik? Hova menjek, mit csináljak, hogy pótoljam az űrt? Megint kezdődik előröl az egész, megismerni valakit, kitapasztalni, félek nehogy félreértsek valamit, stb.

Lehet, hogy orvosi segitség kell?

2013. nov. 20. 07:28
 1/6 anonim ***** válasza:

Barátom, részvétem.

Ez minden férfi kínja, ezért még könnyeket is hullatunk. Rúgj be és olvass verseket. Eddig ezt találtam a legjobb tanácsnak amit fiatal koromban kaptam. Mondjuk ez 2 tanács összevonva.. két tapasztalt embertől.

2013. nov. 20. 08:34
 2/6 anonim válasza:

Bazki, először is nyugodj le. Ha szomorú vagy miatta, hagyj rá időt hogy kiengedd az érzéseket magadból, ha sírni akarsz sírj, maradj otthon, feküdj egész nap az ágyadban és nyomd csak be reggelire ebédre vacsorára azt a tiramisut. A legjobb barátaiddal beszéld meg a dolgot, amíg aktuális, segítőkészebbek lesznek mintha hónapok múlva hoznád fel a témát. Erre ha hagysz egy hetet, bőven elég.

Egyébként meg kezdd el fejleszteni magad. A negatív érzések iszonyatos energiával töltenek fel, és ezt a javadra fogod fordítani. Kezd el sportolni, sokat. Javaslom a futást és a konditermet, hidd el olyan erők fognak megmozdulni benned amikre nem is gondoltál volna korábban. Egyre jobban fogsz kinézni, de ami még fontosabb, egyre jobban fogod érezni magad a bőrödben, boldogabb leszel. Öltözz fel baromi jól, gondolj arra hogy ha 2-3 hónap múlva rád néz valaki aki mondjuk ma lát utoljára addig, annak kerekedjen el a szeme hogy milyen jól nézel ki.

Emellett a szociális életben is robbants. Menj és ismerj meg új embereket. Legyél nyitottabb mint korábban, de ha megcsinálod amit meg kell csinálnod, ez magától jönni fog: nagyobb önbizalmad lesz az élet minden területén. Keress fel fiatalkori barátokat, rég nem látott ismerősöket, és mindenki akit a kapcsolat miatt elhanyagoltál; ideje hogy nagyobb szerepet kapjanak az életedben. Járj el gyakran a haverjaiddal hétvégenként, iszonyat jól fogod érezni magad.

Kezdj bele új dolgokba: válassz egy új hobbit, kezdj el gitározni, tanulj meg portugálul, szerezd meg a feketeövet taekwondoban, fusd le a maratont vagy úszd át a Balatont jövő nyáron, nekem teljesen mindegy, a legfontosabb, hogy legyen saját életed, motivációid, és olyasmit csinálj, amit szeretsz!

Emellett ha megfogadod a tanácsom, egy jó ideig most nem keresed ezt a lányt, mert csak fel fogja tépni a sebeket. Egy ideig hiányozni fog, de hosszútávon jobb, ha most eltűnsz egy időre előle.

Nagyon szívesen.

2013. nov. 20. 08:53
 3/6 A kérdező kommentje:

köszi. Azért ezeknek a nagy részén túlvagyok már, pontosabban csináltam már ilyen pálfordulást, sőt. Pl azelőtt ritkán buliztam, többnyire ahová az ismerősi kör vitt. Havonta, kéthavonta. Majd jött egy lány, jól összetört, és felcsaptam salsásnak - azóta majdnem minden hétvégén buli, itt ismertem meg őt is.

Csak sajnos, amit mondtam. Nem 20 vagyok már, és azt hittem, hosszú idő után megtaláltam azt, akivel komolyabban is lehetne - persze, jönnek is a lelki dolgok, most a társkereső oldalak függője lettem. Irogatok másoknak is (soha azelőtt!), sőt, tegnap még egy idegen nőt is megszólitottam az utcán!!

2013. nov. 21. 01:04
 4/6 anonim ***** válasza:
Így kell ezt. Nyitni másfelé, és próbálni elfeledni.. ami már nem működik.
2013. nov. 21. 10:42
 5/6 anonim válasza:

Mindegy hány éves vagy, tíz-húsz év múlva is ugyanúgy fájni fog. Nem ismerlek, de hidd el, ahol lassú idő kell, mire rájössz, hogy a másik kell, már kissé szenvedélyektől mentes.

Idő, mindenre az idő a gyógyír. Fog jönni egy lány, akitől első percben megremeg a lábad :) Hagyni kell megélni az érzéseket, minél jobban takarod, annál jobban követeli a figyelmet. Ne menj szórakozni, ha nem akarsz, ne játszd, hogy boldog vagy, ha nem vagy az. Légy önmagad, ez is egy gyász, ennek is megvan a folyamata. Olyan embert keress, aki megérti.

Köztes időben meg egyrészt ne pánikolj már, 27 vagy, ez valami társadalmi nyomás lehet. Válás után hatvan felett is keresnek ám párt :)

Másrészt keress hobbit. Ne bulizni járj, hanem találd meg önmagad, mint egész embert.

Ha viszont valóban már orvosra gondoltál, menj el és beszéld ki magad. De csak beszélgess, Pszichológus ne pszichiáter, mert azok bu zik és teletömnek minden sz.rral

2021. márc. 7. 19:47
 6/6 anonim válasza:
*a szerelmi csalódás fog fájni tíz-húsz év múlva, nem konkrétan ez a lány. És örülj neki. Komolyan, mert én a nyakam is rátenném, hogy ha vele komolyra fordult volna, tíz év múlva, hét év házassággal a hátad mögött, már mennél is félre. Inkább fiatal vagy még mint idős.
2021. márc. 7. 19:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!