Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Melyik rosszabb? Ha valaki...

Melyik rosszabb? Ha valaki hírtelen kerül ilyen állapotba, vagy ha szép lassan?

Figyelt kérdés

Vegyünk két embert, mindkettő elmegyógyintézetben, ugyanazzal a betegséggel, csak az egyik egy nagy trauma miatt egyik pillanatról a másikra a másik pedig esetleg több, kisebb, fokozatos traumák végett, lassú folyamat végeredményeképpen került ugyanabba a helyzetbe.

Melyik állapot a súlyosabb és nehezebben kezelhető?

2009. nov. 18. 18:45
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
mindenképpen a fokozatosan leépülő a rosszabb
2009. nov. 18. 18:51
 2/5 anonim ***** válasza:
Aki többször visszaesett annak már vannak, úgy nézz ki, rossz tapasztalatai. Egyébként pedig nincs két egyforma ember! Nem mindegy , milyen betegségről van szó!? Írj többet!
2009. nov. 22. 15:22
 3/5 A kérdező kommentje:
Csak elméleti szinten tettem fel a kérdést, így nem nagyon tudom részletezni.
2009. dec. 30. 19:01
 4/5 anonim ***** válasza:
Ezekkel az emberekkel pszichológusok is foglalkoznak,és sokkal könnyebb egy olyan embert a problémán ill. traumán átsegíteni,aki egy bizonyos ok miatt lett beteg.Nyilván akinek többféle okból tevődik össze a betegsége,annak a kezelése is hosszabb ideig tart.
2009. dec. 30. 20:01
 5/5 anonim ***** válasza:
Vannak olyan ismerőseim akik fokozatosan leépültek agyilag. Az egyik legközelebbi iylen ismerősöm egy 70-80 körüli bácsika volt. Szerintem annak akivel az történik szinte mindegy mert úgysem veszi észre. De a családnak borzalmas végignézni a fokozatos leépülést. Hogy hogyan válik lassanként egy teljesen önállótlan, ápolásra szoruló ember a régen teljesen egészséges szellemileg friss, erőteljes apjukból, nagyapjukból, férjükből.
2009. dec. 30. 23:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!