Hogy hivják azokat az embereket, akik betegesen imádják a vért és annak látványát?
csak azt szeretném mondani, hogyha valaki feltesz egy kérdést valamiről, nem biztos hogy róla van szó. irtam én valahol hogy betegesen szeretem a vért? ugye hogy nem. azt kérdeztem hogy hogy hivják azokat az embereket, akik szeretnek vért látni... lehet hogy a sulis dolgozatomba kell, vagy egyszerűen érdekel mert láttam valamit a tvben, v. mittomén :D
egyébként szart se ér az egész válaszotok, tisztelet a kivételnek. le is pontozom becsületesen akik nem a kérdésnek megfelelően válaszoltak.
Kedves utolsó, valamit te értettél félre. Nem azt írta a kérdező, hogy a kérdésében nem szerepelt a beteges szó, hanem azt, hogy nem saját magáról van szó, nem ő az, aki betegesen szereti a vért.
Egyébként szerintem még mindig az én válaszom (az első volt) áll legközelebb a valósághoz. Hiszen mániásnak azt nevezik, aki betegesen, megszállottan vonzódik valamihez (pirománia, kleptománia, nimfománia stb.). És mivel létezik a hemofóbia szó, ami a vértől való beteges félelmet jelenti, a fóbia pedig a mánia ellentéte, így a hemomániának is léteznie kellene, legalábbis nyelvi szinten.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!