Nevelhet-e tünetmentes paranoid skizofrénként diagnosztizált ember gyereket?
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy 5 évvel ezelőtt volt egy megzuhanásom, amikor 7-8 hónapra kórházba kerültem. Onnan szerencsére kiengedtek, skizoform pszichozissal, és ráállítottak a Risperdal Consta-ra. Minden gyógyszert megpróbáltam elhagyni rövid idővel később, emiatt megzuhantam, még 1 hónapot bent voltam, igen gyors volt a felépülés.
Azóta rendszeresen kapom az injekciót, minden két hétben, volt már hogy orvos etikai bizottsági kérdést is csináltam abból, hogy az orvos nem akarta felírni időben (elfelejtette, konferencián volt, stb-stb.)
Nos a kérdésem az lenne, hogyha 2005 végén zuhantam meg utoljára, azóta dolgozom, adót fizetek, tünetmentes vagyok, akkor nevelhetem-e az élettársam gyermekét, élhetek-e velük, segíthetem-e őket, vagy az állapotom, így is kimeríti-e a kiskorú veszélyeztetése kategóriát, ahogy azt a volt férje állítja?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!