Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Anhedónia és disztímia esetén...

Anhedónia és disztímia esetén mi a teendő?

Figyelt kérdés

[link]

Nagyon régen mondták nekem egy vagy két teszt után,hogy disztímiás vagyok.Azóta eltált jó pár év beszéltem "szak"emberekel töltöttem ki tesztet,de semmit nem mondtak erről.

Pediga cikkben leírtak kisebb-nagyob mértékeb jellemzőek rám.

Aztán ott az anhedónia.

Hát ...nem igen tudok örülni.Leginkább egykedvűen tudomásul veszem az eseményeket. Ritkán "örülök".

Ja és nálam is fennáll az ejakuláció van orgazmus nincs.

Mondjuk nő se nagyon volt.:-(

Ezeket okozhatja más is?

Mi a teendő ilyenkor? megfizetni nem tudok "szak"embert és a TB által fizetett meg nem ér sokat. Ezt szakmabeli is mondta.

Egyedül meg lehet oldani?

Sok éve így megy.

2013. nov. 11. 21:05
 1/3 Bárzsing ***** válasza:

Bár nincs tapasztalatom, nem hiszem, hogy a tb-s rosszabb lenne. Sem pszichiáterből sem pszichoterapeutából. Nem lehet általánosítani. Fizetősből is van rossz, meg tb-sből is, mint ahogy minden szakterületen, hülyeség általánosítani.

Amúgy ha sok éve így megy, akkor már te is rájöttél, hogy ezt egyedül nem tudod megoldani. Veszteni nem vesztesz vele, ha kipróbálod a tb-set, nem?

2013. nov. 11. 22:35
 2/3 vizililiom ***** válasza:
25%

Az 5-HTP, a szerotonin előanyaga hatásosabb a rossz hangulatra mint az SSRI antidepresszánsok. Ez kapható recept nélkül is. Tényleg antidepresszánst szedtél már valaha?

Meg ott vannak a pszichedelikumok, leginkább az ayahuascát tudnám ajánlani, de azt is hozzá értő emberrel kéne csinálni, nem otthon kisérletezni.

Ezen kivül: valami hobbi: sport, tánc tanfolyam, ugyanis a mozgás belső boldogsághormonokat szabadit fel.

Lehet, hogy a munkádat utálod? - munkaváltás?

Lehet, hogy jót tenne kimozdulni, utazni, persze ahhoz is pénz kell -> külföldi munka?

A változás jót szokott tenni. Ezt tapasztalatból mondom.

2013. nov. 12. 10:17
 3/3 A kérdező kommentje:

Nagy gond,hogy nincs szociális kappcsolatom !

MOst épp munkám sincs.

Amikor vot azis csak arra volt jó,hogy ideig-óráig elterelje a figyelmem a gondokról.

Abban az időben ráadásul szórakozni is többet jártam. Az más mércéjével még mindíg kevés,de magamhoz képest..

Nam sportoltam mellette heti 6-szor is!

Nem változás nem történt az életemben ,ga gondolkodásban, a problémamegoldásban, stb....

2013. nov. 13. 20:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!