Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Ez nagyon beteges? Hogyan...

Ez nagyon beteges? Hogyan győzzem le, mi ez már?

Figyelt kérdés

Mindig is voltak ilyen kényszerdolgaim. Valamit meg kell érinteni/csinálni különben úgy érzem baj fog történni.

Most sokkal súlyosabb a helyzet ,mert félek a suléiban az órán,hogy valami olyat csinálok amivel leégetem magam. Pl hangosan elkiáltom magam valami ciki dologgal kapcsolatban vagy behányok ilyesmik. Közben nem is kell hányni de valahogy bebeszélem magamnak. Mit csináljak? 18/L

2013. nov. 8. 22:27
 1/8 anonim ***** válasza:
pszichológus minél előbb.
2013. nov. 8. 22:48
 2/8 A kérdező kommentje:

de nem lehet annyi más bajom van, állandó rémálmok gyötörnek amik nem is rémálmok inkább rendkívül ijesztőek és furák..

Szerintem depressziós is lehetek és kicsi korom óta megvannak ezek a kényszer dolgok. Nem merek nagyközönség előtt beszélni leblokkolok és nem tudok megszólalni.

2013. nov. 8. 23:00
 3/8 anonim ***** válasza:
Miért nem lehet? Ezt hogy érted? Minél hamarabb menj el pszichológushoz! Az összeomlás szélén állsz, ezt így látatlanban megmondom... Családi életeddel hogy állsz?
2013. nov. 8. 23:09
 4/8 A kérdező kommentje:
Hát ez nem túl nyugtató. Nem jó a viszony a családban,el se tudom mondani senkinek ezeket mert kiröhögnek. Pénzem nincs orvosra.
2013. nov. 8. 23:12
 5/8 anonim ***** válasza:
Beszélj a szüleiddel! Mindegy kivel, csak valakivel beszélj. Beszélj ki magadból mindent! Biztos nem tudnál pszichológushoz menni? Nagy segítségedre lenne, hidd el. Kényszerbetegséged van a leírtak alapján, és még ki tudja mi. A lelki életedben nem stimmel valami, ez lerí. Most fogsz érettségizni?
2013. nov. 8. 23:22
 6/8 A kérdező kommentje:
Igen most fogok,egy ember van akivel tudok bezsélni de ő se tud már velem mit kezdeni sokat segített,de egyre rosszabb..
2013. nov. 8. 23:27
 7/8 anonim ***** válasza:
Barátaid vannak? A szüleiddel nagyon rossz a kapcsolat?
2013. nov. 8. 23:43
 8/8 anonim ***** válasza:
Velem is pont ez volt tavaly. Mindig számoltam a lépéseimet, és ha például nem párosra jött ki a lépés mikor odaértem a ház ajtajától a villamosmegállóig akkor egy szörnyű érzés fogott el, vagy hasonló volt az, amikor visszamentem a fürdőszobába és megérintettem háromszor a csapot, mert valamilyen oknál fogva azt gondoltam, hogy ha nem érintem meg, akkor valami rossz következménye lesz. Elküldtek pszichológushoz, jártam három hónapig, de tulajdonképpen semmit sem csinált, csak nézegette az óráját, bólogatott és ha lejárt az idő kitessékelt. Szóval nekem kellett megoldanom a dolgot, és ehhez nem más, mint akaraterő kellett. Mindig amikor előjött ez, belül rászóltam magamra, hogy ez tök hülyeség és értelmetlen, inkább valami hasznos dologra terelem a figyelmem. És ha már nagyon ott volt bennem a szorongás, hogy jajj istenem, meg kell érintenem, azért is direkt homlokegyenest mást tettem, és egy idő után az agyam felfogta, hogy tényleg tök hülyeség és hasztalan volt ez a kényszeres dolog. Szóval csak akarni kell a változást, mellesleg nagyon jó módszer ha lekötöd a figyelmed, előszerettel ajánlom erre a tanulást, gondolom amúgy is jön az érettségi:). De ha gondolod mesélhetsz nyugodtan privátban, szívesen meghallgatlak:) 19F
2013. nov. 9. 11:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!