Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Tényleg szükségem lehet...

Tényleg szükségem lehet pszichológusra?

Figyelt kérdés
15 éves lány vagyok és mostanában elég zárkózott. Nem sok mindent mondok el anyámnak és sokszor szeretek egyedül lenni, olvasni, táncolni megy ilyenek. Viszont vannak barátnőim, akikkel el szoktam járni, de azért egy igaz barátom sincs sajnos. Anya kitalálta, hogy pszichológushoz visz. Ő már volt, legközelebb én megyek. A pszichológus sok mindent mondott anyámnak, de engem most csak egy kérdés érdekel. A volt barátom idősebb volt nálam, és én sokszor a felnőttek társaságában érzem jól magam. Korán érő típus vagyok, és ez a pszichológus szerint nem jó. Tényleg nem az? Mert én nem éreztem soha gondnak, azt hittem, hogy ez normális. Előre is köszönöm a válaszokat! :)
2013. nov. 1. 23:33
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
Közeli és távoli pontokra fókuszálsz felváltva, illetve jobbról balra mozgatod a szemed, mert olvasáskor mindig csak balról jobbra történik a mozgás.
2013. nov. 2. 00:37
 12/17 anonim ***** válasza:

#3, az én kortársaim 40 év alatt nem hozták be. Nagyképűségnek hangzik, de sajnos mérhető. (Egyáltalán nem örülök neki, még ha úgy is néz ki.)

Kérdező: nem baj a zárkózottság, és az sem, ha idősebbek társaságában érzed jól magad. A fontos, hogy ha el tudod magad fogadni, legyél te, aki a saját énedet felépíted. Hallgass meg mindenkit, de arról, hogy miről mit gondolsz, magad dönts. (Engem mondjuk 10 éves koromban hat lóval sem lehetett volna pszichológushoz vonszolni, mert azt tudtam, hogy én nem akarok úgy gondolkodni, ahogy a szüleim szeretnék, és azt is tudtam, hogy a pszichológus jobban ért hozzám, mint én magam. És mivel felnőtt, nyilván ugyanazt akarja, amit a szüleim, tehát ha a közelembe engedem, abból csak baj(om) lehet.

14..16 éves koromra felvérteződtem annyi önismerettel és önelfogadással, hogy már inkább érdeklődve szemléltem az iskolapszichológus és az ofő közös rajtunk-kísérletezését. És ha akármelyikük valami olyat mondott, amivel nem értettem egyet (megindokolhatóan), egyszerűen elengedtem a fülem mellett.)

2013. nov. 2. 00:44
 13/17 A kérdező kommentje:
Engem azért nem kell elvonszolni pszichológushoz, mert érdekel és kíváncsi vagyok, hogy ő mit fog mondani nekem. :) És köszönöm Neked is a választ! (Bár a neved vén kecske, szóval inkább Magának.)
2013. nov. 2. 00:50
 14/17 anonim ***** válasza:
aspergerek szoktak ilyesmik lenni. elvonul, idösebbekkel érti meg magát sokat olvas stb
2013. nov. 2. 08:53
 15/17 A kérdező kommentje:
erről még nem is hallottam, de utánanézek :)
2013. nov. 2. 13:55
 16/17 anonim ***** válasza:
nézz utána, de csak 1 tipp, de ki tudja :)
2013. nov. 2. 14:06
 17/17 anonim ***** válasza:

Aspergerhez tudom ajánlani elsőnek a [link] oldal elolvasását. Egy alapvető cikk, és a DSM-IV asperger szindrómához tartozó diagnosztikai kritériumai találhatóak ott.

Ha úgy érzed, hogy magadra ismertél, és a kritériumrendszert végigcsinálva az jött ki, hogy megvan az AS, és visszagondolva A GYEREKKORODRA IS megvan, akkor beszéljünk. Én ugyanis aspergerrel élek, és a [link] címen található fórumhoz is van némi közöm. :)

2013. nov. 2. 19:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!