Honnantól tudja az ember, hogy az elméje megbomlik?
Az igazán bomlott agyú ember nem tudja, hogy az elméje nem úgy működik mint ahogy régen. Az abnormális válik a számára normálisnak, vagy egyáltalán semmit nem vesz észre a elméje romlásából.
Ha elmondod neki, hogy nem stimmel valami, nem fogja neked elhinni, úgyhogy inkább egy dokival kellene erről beszélned.
Ez tévedés. Van, aki tudja.
Mivel rengeteg fajta elmebetegség létezik, nem lehet általánosítani. És a határ sem éles: vannak enyhébbek, amellyel vígan lehet élni, akár önállóan és a társadalom elismert tagjaként is.
Én is féltem, amíg meg nem történt. :) Egyrészt amikor féltem tőle, akkor fényévekre voltam attól az állapottól, amiben aztán megtörtént. Másrészt a dolog nem visszafordíthatatlan. Szóval amikor tényleg megtörtént, akkor kb. 1 hónap alatt összekalapáltak.
Van valami, amit konkrétan érzel vagy ez csak egy erős félelem?
4
Esetleg ne egy holland nyelvű honlapot linkelj be...
Tudod idézetben, forrás megjelölésével idézni, hogy a pszichózis spektrumon miért a skizofrénia szerepel a legsúlyosabb formaként?
Jó de magyar nincsen (a google meg lefordítja neked)
Itt van info:
A Skizofrénia= agybetegség, ami ma már megdőlt hogy nem igaz. Ezért a spektrum szindróma.
"Az emberek kb. 3,5%-a él olyan súlyos, motivációs, hangulati és értelmi változásokkal kísért pszichotikus tünetekkel, amelyek kezelést igényelnek. Tüneteik a pszichotikus tünetegyüttes részei, melyek minden embernél különbözőképpen nyilvánulnak meg. Ezt a széles tünetegyüttest pszichózis sérülékenység szindrómának / Psychosis Susceptibility Syndrome / vagy pszichózis spektrum szindrómának / Psychosis Spectrum Syndrome / nevezhetnénk, rövidíthetjük PSS-nek."
Na gyerekek! Tisztába teszem ezt nektek.
Az "elme" nem tud "megbomlani"
Ugyanis a pszichózis, amit elme bomlásnak hívtok az egy "tünet" "tünetegyüttes" egy "élmény". Agyi elváltozás nélkül.
Az "agy" tud "megbomlani" a különböző demenciák, tumorok, hőguta stb. kapcsán. Mert ha az agyi probléma elmúlik, akkor a pszichózis is elmúlik, akkor hol van itt az elme bomlása? Csak egy rossz metafora/hasonlat. A fizikai dolgok tudnak "megbomlani" mondjuk egy terítő anyaga, vagy egy kabát varrása. Az influenza járványnál a "köhögés"=tünet nem maga a vírus.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!