Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Hogy lehetne nagyobb az...

Hogy lehetne nagyobb az onbizalmam?

Figyelt kérdés
Szoval kb. Ugy 5. Osztalyos koromig nagyon csunya voltam. De nem erdekelt hiszen sose bantottak erte meg akkoriban nem igazan szamitott a kulso. Utana neha mar kaptam beszolasokat es 6.ba oriasi valtozason mentem keresztul. Uj haj, jobb ruhak, kozmetikus stb.. 7.be elkezdtem minimalisan sminkelni magam es akkor mar ha mutattam valakinek kepet meg 5. Osztalyos korombol ram se ismertek. Nott az onbizalmam meg ugy jol ereztem agam a borombe. Most 9.es vagyok es az uj osztalyomban nem vagyok az a nagyon nepszeru, de nem is azok koze tartozok akiket sokan leneznek hanem a ketto kozott. Megsincs semmi onbizalmam. Ha meglatok egy szebb lanyt maris olyan nyominak erzem magam es ugy gondolom, hogy o is nyominak tart. Utalok tukorbe nezni. Es hiaba gondolok arra, hogy mennyivel rosszabb is lehetne egy pillanatig segit a helyzeten, de aztan nem. Ha valaki azt ondja, hogy szep vagyok az jol esik meg minden, de ha lecsunyaznak akar csak viccbol akkor komolyan hetekig ezen ragodok. Vagy van egy nagyon helyes fiu az osztalyba es lajkolta facebookon egy csomo.lany kepet, de az enyemet nem.es ez is ugy elszomoritott. Hiaba van 150lajk a kepemen, ha o nem lajkolta.. Na szoval, hogy johetne vissza egy kicsit az onbizalmam? 15L
2013. okt. 28. 16:16
 1/2 anonim ***** válasza:
Még most vagy abbana. korban,a mikor könnyű változtatni a személyiségeden. olyan ez, mint egy zöld faág. Azt még könnyű elhajlítani, de egy sötét, vastag, kérges ágat már csak törni birsz, hajlítani nem. Ugyan ez játszódik le az emberekben is. Görcsösen rakaszkodnak valamihez, ami nem sikerül és összetörnek. Ilyenkor elkezdenek inni vagy depresszióba esnek. Nem bírjuk a kudarcokat azt vettem észre. Az önbizalomra is rátérnék: Nézd meg jól mit kaptál otthonról. Kezd mondjuk anyukáddal. Ő egy büszke, mosolygós, anyuka? Amikor döntenie kell hírtelen, leblokkol? A saját önbizalmunk építése úgy kezdődik, hogy kimondjuk magunknak, hogy milyenek a szüleink. Ha ezeket kimondtuk majd elfogadtuk, elkezdhetjük kimondani azt, hogy én milyen vagyok. Adott esetben gyáva vagyok, nem tartom magam elég jónak stb. ha ez megy elkezdjük figyelni azokat az élethelyzeteket, amikor bizonytalanak vagyunk vagy éppen gyávák. Ilyenkor gyakorolnunk kell a hírtelen döntés hozást és vállalnunk, ha esetleg rossz döntést hoztunk. Kit érdekel, hogy mii döntöttünk a lényeg: én vagyok érte a felelős. Úgy gondolom, ha ezeket a tanácsokat megfogadod, akkor nagyon hiteles lehet az életed.
2013. okt. 28. 16:56
 2/2 anonim ***** válasza:

Előttem szóló HSZ-ének 2. felével egyet értek de az elsővel koránt sem ...

Mi az, hogy felnőtt korban nem fejlődhet a jellem? Ne idegesíts már ...

Jó persze az idióták jelleme nem mert nem képesek magukról valós képet alkotni, átélni helyzeteket vagy mérlegelni a helyzetüket, DE egy értelmes felnőtt ember élete végéig személyiségfejlődésen megy át. Hagyjuk már az ilyen fásult "felnősz akkor úgy maradsz" mentalitást. Gyerekes és földhöz ragadt. No meg nem utolsó sorban pesszimista és motivációgyilkos ...

Viszont szépen leírta a végén, hogy minden helyzetben felelősségteljesen kell viselkedni.

Hát ha ez a Te személyiségedhez illik akkor legyen, de ha nem és nem akarsz változni akkor ne változz mert akkor az már nem a Te életed lesz hanem a társadalom egy újabb sorozatnyomott érméjéé.

Légy önmagad és legyél rá büszke. Mindig tanulj saját és mások hibáiból, de ne feledd el honnan jöttél. A szeretteid az elsők, és az ő véleményük nem pedig a vad idegeneké akikről semmit sem tudsz. Majd ha megismered őket utána velük is foglalkozhatsz de addig felesleges ... csak magadat teszed tönkre, ha mások véleménye szerint élsz.

A srác amúgy ha minden csaj képét likeolta, de csak a tied nem akkor lehet, hogy tetszel neki és azért nem likeolta be, mert ő is ember, ő is fél és nem akarja hogy kiderüljön akármennyire is illogikus.

Ha meg vagy elégedve magaddal legyél rá büszke. Reálisan fess magadról egy képet akivé válni akarsz és valósítsd meg. Csak akkor élhetsz teljes életed ha először magaddal barátkozol meg.

2013. okt. 29. 22:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!