Tudom, hogy vannak régóta családi gondjai, általános iskolában végig bántották érzelmileg és fizikailag is. Elég duci de mostanában már rengeteg fogyott. Viszont hirtelen haragú, nagyon érzékeny, néha feldobott és mindenhez van kedve és tele van erővel, másik pillanatban pedig nincs kedve semmihez, haszontalannak érzi magát, szomorú, nem szól senkihez. Észrevettem nemrég a karján, hogy vagdossa magát és megkérdeztem mi az, de ő csak mosolygott és rázta a fejét, hogy semmi. Mostanában nem is nagyon eszik. Azt mondja, hogy nem ehet egy nap 500 kalóriánál többet. A diétája elején sportolt és egészségesen étkezett de most mintha valami megtört volna benne. Volt, hogy egész nap nem evett vagy ha evett egy almát akkor számolgatta, hogy hány kalória van benne.. Nagyon aggódom érte. Főleg azért mert már tavaly is voltak hasonlók, hogy vagdosta magát. Szerintetek mi lehet a baja? Én úgy tudom, hogy otthon az apja nem a legjobban bánik vele. Félek, hogy öngyilkos lesz
Olyan is volt, hogy evett egy nap 1 banánt, almát és valami diétás kekszet és azt mondja, hogy ez túl sok étel volt :S
Elég sok gondja van, ahogy látom. Ha semmiképp sem akar pszichiáterhez/pszichológushoz menni, sőt, megsértődik, ha mondod neki, akkor még nehezebb a helyzet. Kérdezd meg tőle, hogy neki talán jó így? Nem szeretné jobban érezni magát? Mondd neki, hogy a TE KEDVEDÉRT forduljon orvoshoz, vagy az anyukája, a barátai kedvéért, mert rossz nézni, hogy ilyen állapotban van, és szeretnétek, ha rendbejönne! Ezt azért mondom, mert az ilyen emberek könnyebben megtesznek dolgokat másokért, mint magukért; saját magukat ugyanis nem becsülik annyira. Ezt tapasztalatból mondom.
2013. okt. 28. 11:11
12/17 A kérdező kommentje:
Már régebben is felajánlottam neki ezt, de azt mondta, hogy fél hogy csalódna benne az anyukája és nem akarja, hogy megtudja ezt az egészet. Furcsa mert most 11.-esek vagyunk és már kilencedik óta jóba vagyunk de akkor normálisnak látszott (de már akkor is voltak problémái, azt tudom) és mintha most rosszabb lenne. Teljesen normálisnak tűnik, rengetegszer mutatja azt, hogy jól van de én látom rajta, hogy gond van de nem akarja, hogy segítsek :\
Már gondoltam rá, hogy szólok az iskola orvosnak de félek, hogy utána egy életre megutálna :S
2013. okt. 28. 13:51
13/17 A kérdező kommentje:
Sokszor amikor kérdezem, hogy milyen otthon vagy hasonló panaszkodik, hogy az apja agresszív, csúnyán beszél velük. De amikor én találkoztam velük normális volt. Néha pedig kap drágább dolgokat, például: bakancs vagy egy táska de azt mondja ezeket inkább az anyukája fizeti. Vagy ha megy valahova akkor kap egy ezrest. Ettől függetlenül szerintetek lehet, hogy családon belüli erőszak áldozata otthon? Mert amikor az apjával találkoztam normális volt és mondta is, hogy néha normális de arról nem igen beszélt, hogy máskor milyen
2013. okt. 28. 13:57
14/17 anonim válasza:
Ha valaki koplal, különösebb pszichiátriai betegség nélkül is hülye lesz. Nem kap az agya elég tápanyagot, labilissá válik, ingerlékenyebbé. Persze neki valószínűleg emellett is van valami, önértékelési gondok, evészavar, ilyenek. Menjen pszichológushoz.
2013. okt. 28. 14:16
15/17 anonim válasza:
A bipolárisnál az introvertált (befelé forduló) és az extrovertált (kifelé forduló - mániákus[ilyenkor van jó kedve]) depresszió váltakozik HOSSZABB időn át. Pl. 3 hónap így 3 hónap amúgy. Ha egy nap többször változik az más betegség ennyiből nem lehet megmondani.
2013. okt. 29. 00:04
16/17 A kérdező kommentje:
Van, hogy 1 nap valtozik de van hogy 2-3 honapih teljesen normalis (jo kedvu) es utana pedig teljesen magaba fordul honapokig
2013. okt. 29. 10:48
17/17 anonim válasza:
Akkor is lehet anorexiás, ha nem sovány. Koplal, utálja magát... Szegénykém. :( A koplalástól is lehet ilyen változó a hangulata, de lehet bipoláris, vagy borderline. Esetleg skizofrénia is kialakulhat nála, de annyira ne rohanjunk előre. Mindenképp pszichológushoz kell mennie!!! Az apja valószínűleg egy r**adék, attól függetlenül, hogy egyszer jófejnek tűnt. Tapasztalatból beszélek, az én apám is tud jófejnek mutatkozni, de attól még egy gusztustalan féreg.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!