Mivel beszéltétek le magatokat az öngyilkosságról? Ötleteket várok, hogy miért ne tegyem meg.23/L
Miért nem tettem meg?Mert szeretnék hosszú,egészséges életet élni,gyönyörű helyekre eljutni,barátokat szerezni,szerelembe esni,újra meg újra max hangerőn bömböltetni a kedvenc zenéimet,a legapróbb dolgokon is hatalmasat nevetni,a régi fényképeket visszanézni,egy-egy esős délutánon behúzódni és meginni egy jó meleg teát,egy kicsike állat szeretetét érezni.Végtelenségig tudnám folytatni.
13/L
Bizonyára van néhány ember, akinek igen nagy bánatot okozna a halálod. (legyen az családtag, barát vagy akár olyasvalaki akiről nem is gondolnád) Másokra is gondolnod kell ilyenkor. Így, hogy nem ismerem az okát, túl sok tanácsot nem tudok adni. Másik dolog, hogy megéri-e eldobni az életed, a dolgok később változnak, így ha van az életednek épp egy meglehetősen szar szakasza, az nem jelenti azt, hogy később nem lehet jobb. Ezekért pedig lehet kár lenne eldobnod az életed.
Én is gondolkodtam már ilyesmin, de mindig letettem róla, mert ilyenkor szinte mindig van egy jobb választás. Ez semmit sem old meg, csupán elmenekülsz a valóság és a nehézségek elől. Az élet nem könnyű, de azért nem olyan rossz dolog, a te döntésed, hogy mit kezdesz vele.
1. Mert ezzel életre szóló bánatot okoznál a szeretteidnek.
2. Mert ha nem sikerül, maradandó károsodás lehet az eredmény.
3. Mert így nem lesz lehetőséged megtapasztalni az élet napos oldalát, megtalálni az igazit, gyereket szülni, nevelni, az unokáidnak kötögetni stb.
4. Mert nem is akarsz igazán meghalni, de ha sikerülne, onnan nincs visszaút!
5. Mert ki tudja, hogy egy öngyilkosság után hova kerülnél...
6. Mert biztos vannak ezen a világon olyan emberek, dolgok, akiktől/amiktől nehéz lenne megválnod.
Köszönöm a válaszokat!
Igazából nekem nincs vesztenivalóm, nincs senki és semmi ami miatt maradnék, és azt sem gondolom, hogy hiányoznék bárkinek is (szerencsére, mert különben tényleg lelkiismeretfurdalásom lenne, de így nincs miért)
Egyébként sem kellettem még soha senkinek, gyerekem meg elképzelhető, hogy sohasem lehet egy betegség miatt, de hát miután nem kellek senkinek ezen kár aggódnom.
Máshol jobb lehet mint itt. Én még gondolkodom rajta amúgy.
Egyelőre sőt egész életemben nem történt eddig sok jó és ezt már nem bírom.
23 évesen előtted az élet!
A java csak ezután fog jönni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!