Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Az öncsonkítás milyen mentális...

Az öncsonkítás milyen mentális betegség tünete lehet?

Figyelt kérdés
Ha valaki vagdossa magát az legtöbbször ugye mentális betegségre utal, de melyikekre a legnagyobb mértékben?

2013. okt. 26. 13:42
 1/10 anonim ***** válasza:
Az nem öncsonkítás ha valaki vagdossa magát. Általában azok vagdossák magukat lelkileg labilisek és így akarják felhívni magukra a figyelmet, hogy bajban vannak.
2013. okt. 26. 14:16
 2/10 A kérdező kommentje:
Ha nem a vagdosas az oncsonkitas akkor szerinted mi? Epp ezaz, hogy aki vagdossa magat ott valami baj van azert csinalja. Epp eszu ember nem csinalna. Meg nem mutogatjak a vagasokat. Es a legtobb mentalis betegsegnel irjak, hogy gyakori tunet a falcolas
2013. okt. 26. 14:24
 3/10 anonim ***** válasza:
0%
Diagnózis: hülyegyerek. Had vagdossa magát ha jól neki.
2013. okt. 26. 15:14
 4/10 Bárzsing ***** válasza:
Az öncsonkítás, pl. saját nemiszerv levágása skizofréniákban szokott előfordulni. A vagdosás nem öncsonkítás, és amúgy nem feltétlenül figyelemfelkeltés, hanem az elviselhetetlen lelki fájdalom testibe való átalakítása. Leginkább borderline személyiségzavarban fordul elő, de sok más pszichiártiai betegségben előfordulhat.
2013. okt. 26. 15:38
 5/10 A kérdező kommentje:

Pedig kulonfele helyen is ugy szerepel a vagdosas, hogy az oncsonkitas

Masodik mekkora paraszt vagy

2013. okt. 26. 16:21
 6/10 anonim ***** válasza:

Mazohista.

Személyiségzavara van.

2013. okt. 26. 16:46
 7/10 anonim ***** válasza:
Én is vagdosom magam, de nem azért mert felakarom hívni a figyelmet magamra. Sőt szégyenlem a vágásaim, és takargatom amennyire lehet. Én így vezetem le a feszültséget. Általában bármi rossz történik az életemben magamat hibáztatom, vagy ha pl. összeveszek valakivel és úgy érzem megérdemlem a fájdalmat és a szenvedést. A vagdosás után megnyugszom és jobban érzem magam. Nem tudom ez milyen mentális betegség, én simán csak hülyének gondolom magam.
2013. okt. 26. 18:45
 8/10 anonim ***** válasza:
Önbüntetés, önutálat. Ezek sokféle mentális betegség tünetei lehetnek, de az is elképzelhető, hogy egy rossz élményt nem tud feldolgozni és ezért csinálja.
2013. okt. 26. 18:47
 9/10 anonim válasza:
depresszió és antiszociális személyiség zavar.
2013. okt. 27. 20:13
 10/10 anonim ***** válasza:
ha tinik csinaljak es egyutt, az pszichologiailag leginkabb testmodositas, kb mint egy tetovalas, vagy afrikai torzseknel a karikak, stb
2014. ápr. 3. 14:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!