Az öncsonkítás milyen mentális betegség tünete lehet?
Figyelt kérdés
Ha valaki vagdossa magát az legtöbbször ugye mentális betegségre utal, de melyikekre a legnagyobb mértékben?2013. okt. 26. 13:42
1/10 anonim válasza:
Az nem öncsonkítás ha valaki vagdossa magát. Általában azok vagdossák magukat lelkileg labilisek és így akarják felhívni magukra a figyelmet, hogy bajban vannak.
2/10 A kérdező kommentje:
Ha nem a vagdosas az oncsonkitas akkor szerinted mi? Epp ezaz, hogy aki vagdossa magat ott valami baj van azert csinalja. Epp eszu ember nem csinalna. Meg nem mutogatjak a vagasokat. Es a legtobb mentalis betegsegnel irjak, hogy gyakori tunet a falcolas
2013. okt. 26. 14:24
3/10 anonim válasza:
Diagnózis: hülyegyerek. Had vagdossa magát ha jól neki.
4/10 Bárzsing válasza:
Az öncsonkítás, pl. saját nemiszerv levágása skizofréniákban szokott előfordulni. A vagdosás nem öncsonkítás, és amúgy nem feltétlenül figyelemfelkeltés, hanem az elviselhetetlen lelki fájdalom testibe való átalakítása. Leginkább borderline személyiségzavarban fordul elő, de sok más pszichiártiai betegségben előfordulhat.
5/10 A kérdező kommentje:
Pedig kulonfele helyen is ugy szerepel a vagdosas, hogy az oncsonkitas
Masodik mekkora paraszt vagy
2013. okt. 26. 16:21
6/10 anonim válasza:
Mazohista.
Személyiségzavara van.
7/10 anonim válasza:
Én is vagdosom magam, de nem azért mert felakarom hívni a figyelmet magamra. Sőt szégyenlem a vágásaim, és takargatom amennyire lehet. Én így vezetem le a feszültséget. Általában bármi rossz történik az életemben magamat hibáztatom, vagy ha pl. összeveszek valakivel és úgy érzem megérdemlem a fájdalmat és a szenvedést. A vagdosás után megnyugszom és jobban érzem magam. Nem tudom ez milyen mentális betegség, én simán csak hülyének gondolom magam.
8/10 anonim válasza:
Önbüntetés, önutálat. Ezek sokféle mentális betegség tünetei lehetnek, de az is elképzelhető, hogy egy rossz élményt nem tud feldolgozni és ezért csinálja.
9/10 anonim válasza:
depresszió és antiszociális személyiség zavar.
10/10 anonim válasza:
ha tinik csinaljak es egyutt, az pszichologiailag leginkabb testmodositas, kb mint egy tetovalas, vagy afrikai torzseknel a karikak, stb
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!