Pánikosok! Be lehet magyarázni, hogy hangokat hallasz?
Pánikbeteg vagyok, most fogok dokihoz menni.
Esténként viszont jönnek a negatív gondolatok és nem bírok aludni, felmegy a pulzusom. Attól rettegek,hogy mi van,ha elkezdek hangokat hallani?
Be tudom ezt annyira beszélni magamnak,hogy tényleg hangokat fogok hallani, vagy azért ez nem igazán lehetséges?
Köszi! Értem, viszont a pánikosok ugye szoronganak! Ki mitől! Van,aki a haláltól van, aki a megőrüléstől stb.
Viszont nem tudom,hogy ha valaki folyamatosan retteg valamitől, mint pl. attól,hogy nehogy hangokat kezdjen el hallani, akkor egy idő után tényleg megtörténhet-e!
Hangokat hallhatsz akkor is, ha nem vagy skizofrén. Pl. a nagyon mély depresszió időszakában vannak úgynevezett pszichotikus tünetek is, ezek egyike a hangok hallása. Ez nem azt jelenti, hogy skizo lettél, hanem azt, hogy nagyon mélyen vagy.
Pszichiáterhez kellene fordulni, de hamar.
Köszi!
De szerencsére még nem hallok hangokat, hanem attól szorongok, félek,hogy fogok!
Pánikbeteg voltam, voltam, nyakig benne voltam ám, hiszen a lépcsőházba sem mertem egy időben kimenni.De én a fizikai tüneteim miatt féltem,nagyon kész voltam fizikailag(gyengeség, remegés, szívdobogás)ezért nem mertem lemenni, ezek miatt szorongtam.Aztán rávitt a kényszer, hogy megbirkózzak a félelmemmel és igenis menjek, ha négykézláb is és csináljam a dolgomat!2 évembe telt, mire nagy nehezen visszanyertem a bátorságomat és amint visszajött az önbizalmam, a pánik szépen lekopott!
A pánik egy olyan állapot, ami a bolondját járatja az emberrel!És a legjobb amit tehetsz, hogy nem veszed komolyan!Minél jobban figyelsz rá, annál jobban elhatalmasodik rajtad!
A pánikbetegekre nem jellemző, hogy hangokat hallanak, hallucinálnak, tehát ettől nem kell félned.A megőrüléstől, haláltól és más egyébtől sem kell tartanod, mivel maga a pánikbetegség nem halálos és beleőrülni sem lehet.Bár kétségtelen, hogy kellemetlen egy állapot!
Lehet, hogy esetleg attól félsz, hogy valami hangtól megijedsz?Na velem ilyen néha előfordul, de nem pánikbetegség miatt.Ez inkább olyan dolog, mint amikor valaki fél, hogy a sötét szobában van "valami".Én voltam már úgy, hogy attól aggódtam, nehogy a nagy csendben meghalljak valami szokatlan zajt,mert akkor tuti befo-sok...
Tudni illik, nálunk fordult már elő pár különös, para dolog és ijedősebb napjaimon valahogy jön az aggódás, hogy most nem akarok ilyesmit tapasztalni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!