Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mindent elfelejtek, miért?...

Mindent elfelejtek, miért? Egyre butább vagyok. Mi a baj velem?

Figyelt kérdés

22 éves vagyok, tényleg rettenetes a memóriám. kb 1 éve van ez. Régen sem volt jó. De most pl. Leülök a számítógép elé, hogy megnézek valamit, de mire leülök elfelejtem. Vagy kimegyek a konyhába elfelejtem mit akartam. Bemegyek a szobámba a ruhámért, és ha hál' Isten eszembe jut, hogy a ruhám miatt vagyok ott, akkor nem tudom mit kerestem.

Azt, hogy egyre butább vagyok, úgy értem, hogy néha nehéz megértenem amit mondanak. Hallom, értem, de nem jut el az agyamig. De van, hogy másnap eszembe jut, hogy mit mondtak, és nem tudom én miért reagáltam úgy ahogy. A munkahelyemen is néha bezavar ez a dolog, mert nem mindig tudok figyelni arra a mit csinálok. Nagyon kell koncentrálnom, hogy ne felejtsek el semmit. Vagy pl. ha csak a barátaimmal vagyok, akkor is beszélgetünk, valami eltereli a figyelmem, pl. egy autó ajtó becsapásának a zaja. És utána arra koncentrálok nem tudom visszaállítani az agyam arra, hogy bekapcsolódjak ismént a beszélgetésbe.

Ezt nem csak beképzelem, tényleg ennyire feledékeny vagyok.

Milyen orvost kellene felkeresnem? Neurológust?

Tudom, lehetnek lelki okai is, de valami baj van velem.

Szerintem van ez a helyzet egy éve, de emlékszem hogy középiskolától kezdve, mondták sokan, hogy nagyon lassú vagyok, alig fogom fel amit kell. Szóval 15 éves korom óta hallottam emberektől, hogy ..fura vagyok, vagy miért nem figyelek. Suliban sem tudtam odafigyelni, csak arra ami érdekelt. Amire nem, azt képtelen voltam még bemagolni is, nem maradt meg semmi. Akkor nem érdekelt, jókat poénkodtunk rajtam, tudtam, hogy nem vagyok hülye, csak nem érdekelnek dolgok. De már ami érdekel ahhoz is buta vagyok. Régen nagyon gyorsan ment a nyelvtanulás is, ma már alig haladok.

2013. okt. 19. 19:36
 1/7 anonim ***** válasza:
44%
Húha. Ezzel ajánlatos lenne szakemberhez fordulni, kezdd a pszichológusnál. Talán ő is megtalálja a probléma gyökerét, ha súlyosabb, akkor orvoshoz (pszichológus nem orvos) csak ő tud beutalót adni. Aztán hajrá!
2013. okt. 19. 20:22
 2/7 anonim ***** válasza:
82%
Nem ártana egy orvossal megvizsgáltatnod magadat! ne pszichológussal hanem másmilyennel mert nem oké ez az állapot háziorvoshoz is fordulhatnál elmondod aztán beutal valahová
2013. okt. 19. 22:41
 3/7 A kérdező kommentje:
Köszi, jövőhéten ahogy tudok elmegyek a háziorvoshoz, hogy csináljon már valamit velem. Már egyszer megkerestem ezzel, de azt mondta, hogy a stressz. De ezt már nem lehet a stresszre, fáradtságra fogni. Ha még mindig azt fogja mondani, hogy semmi bajom, csak túl aggódom, akkor magamtól felkeresek egy orvost. Aki tényleg kivizsgál nem csak nyugtatgat.
2013. okt. 19. 22:52
 4/7 anonim ***** válasza:
Csak nem demencia?-
2013. okt. 20. 15:25
 5/7 anonim ***** válasza:
Lehet nem alszol eleget
2013. okt. 20. 15:25
 6/7 anonim ***** válasza:
Mondjuk bizonyos fokig "természetes", hogy felejt az ember (ha nem képzi magát)
2013. okt. 20. 15:27
 7/7 anonim ***** válasza:
100%

Szia,

Végül mi lett a diagnózis.

Nekem is ilyen bajom van.

Köszönöm!

2021. szept. 12. 21:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!